teisipäev, november 07, 2017

Kust see hais tuleb?

Paistab, et tegemist on ülimalt aktuaalse probleemiga, millega mitmed staar-blogijadki (guugeldasin ja ette viskas Malluka ja Lipsukese postitused näiteks) hädas olnud. Samas igaühe mure on veidi oma nurga alt. Mul siis selline - kass, kurivaim, steriliseeritud isane, kaks ja pool aastat vana, on järsku haisu levitama hakanud. Mingeid muutusi tema elus toimunud justkui pole, söök sama, liiv sama, seltskond muutumatu ja kõige imelikum on see, et ma pole teda ka kordagi "saba väristamas" näinud, aga hais on. Paar päeva pole, siis jälle viskab. Kust viskab seda kust, aru ei saa! Mingeid loike vms pole, kingad ei haise, diivanit olen nuusutanud, aga no õhus heljub see hõng. Mõtlesin juba, et äkki on liivakastil mingi "parim enne" olemas, filter läbi vms, aga no selle uks pole ju niikuinii hermeetiliselt suletud, seega vahet ei tohiks olla. Liivakasti puhastan üle päeva ja seal mingeid muutusi pole ka. Lugesin, et kui põiehädad, siis võib ka steriliseeritud kass kastist välja pissida, aga kastis on sama palju pissi kui alati....Kahtlustasin, et äkki teeb meie WC-s midagi, sest millegipärast ta armastab ennast sinna pressida ja kunagi meil vanemate juures käis kass kraanikausis hädal, aga olen nüüd ust korralikult kinni hoidnud ja ikka hais. Kass ise ei haise. Mul juba täielik paranoia, käin tüübil järel ja nuhin, aga pole millelegi kahtlasele peale sattunud. Pidid mingid UV-lambid olemas olema, mis kuse asukoha tuvastavad? Raudselt maksavad miljoni ja no mismoodi ma pean siis terve korteri selle lambiga läbi käima või? Alguses mõtlesin, et äkki ühekordne jama, ei puhastanud end korralikult ja istus kuhugi pissise peega maha, aga no varem pole iial nii juhtunud ja nüüd mitu korda järjest? Teisi kasse majas ka ei ole, kelle pärast ta märgistama peaks või jooksuaega pidama ja ta on ju munadeta meil niikuinii. Pean ta arstile viima? Või enne mingil moel pissiproovi kätte saama (oo õudust!) ja selle arstile viima? Pean lihtsalt ära harjuma nagu ka mõned pohhuistid soovitasid? Hea nõu on igal juhul teretulnud!

5 kommentaari:

  1. https://www.oomipood.ee/category/lambid_ja_valgustid/uv_pirnid_ja_lambid

    Umbes 9 euri ja pilt kohe selgem.

    VastaKustuta
  2. Pärakupaunadest ilmselt, kassidel (ja koertel) kohati sama teema nagu skunkidel. Võib olla stressist, osadel rõõmust (tuled koju, paitades jne). Ehk kui miskit pihta ei saa siis justkui hõljubki õhus.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. St arstil tasub ehk ikka käia - võibolla vaja aidata tühjendada, võib olla põletik vmt. Niipalju kui aru olen saanud siis osadel kassidel see täiesti tavaline (ehk kes nö väljutabki pidevalt rõõmust/stressiolukorras), samas kui varasemalt pole justkui kombeks olnud ja hakkab pihta võib viidata tervisehädale.

      Kustuta
  3. Mu lugu ei pruugi samast ooperist olla, aga... Ükspäev äkki haises. Natuke, aga häirivalt ja üsna igal pool. Teised pereliikmed ei tundnud. Ma roomasin oma kodu sentimeeterhaaval läbi, vaatasin kahtlustavalt kassi, kurtsin ja roomasin jälle. Haises, aga ei saanud aru, kus nimelt. Kass on lõigatud emane ja pole seni mingeid sirtsutamisvempe vedanud.
    Ühel päeval vaatasin, et kass uurib kardinat, endal hambad irevil. Läksin uurisin ka. Õrn kassipissi hais. Teises toas sama jama. ja koridorikardina juures ka. Hmm, sai pestud, sai õues värke õhu käes kuivatatud. Kahed kardinad olid just õue nöörile viidud. Kappasin nendeni ja sattusin täpselt peale, kuidas mingi võõras kollane kõuts kõrge kaarega mu udupeened kardinad täis sirtsutas. Osa läks mööda, aga midagi ikka läks pihta ka. Ma ei tea, kas ta ainus süüdlane oli, vahest oli neid mitu. Ühed kardinad viskasin minema, teisi loputasin ja pesin korduvalt ja korduvalt. Iga kord tundus, et nüüd on ühel pool, aga mõne päeva pärast oli õrn lehk tagasi. Mind ja kassi häiris, teisi mitte. Millalgi sain täislastud saunalinad ka, need viskasin kohe minema. Ja ostsin pesukuivati, sest rohkem siin majas pesu õue kuivama ei viida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mul see variant ei saa olla, sest kuivatan pesu toas. Pean vist ikka kassiga arstile minema, peale siin kirjutamist oli rohkem kui nädal haisuta, täna tulin koju - jälle hais...

      Kustuta