teisipäev, august 31, 2021

Elitaarne nädalavahetus

Praegusel ajal olla need, kes kuskil tänu koroonapasside olemasolule käia saavad, eliit. Ma hea meelega olen, ei tunne end süüdi, lõpuks jõudsin oma aja ära oodata! Saab pööbli üle valitseda, hurraa! Kes ei tahaks?

Möllatud sai kõige täiega - kõigepealt käisime kinos "Kratti" vaatamas, sest kõik kiitsid. Keegi ei mäletanud, millal viimati kinos käidud sai. Ma oleks hea meelega kuhugi mujale kinno läinud, kui Apollosse, aga neilt mul oli üks tasuta pilet. Ma ei seedi neid nahkistmeid nimelt. Kinos hakkas ilgelt külm, üritasin siis varbaid tagumiku alla kerides sooja saada, seda tehes tegid istmed säärast käginat, et ma ei julgenud ennast enne seansi lõppu enam üldse liigutada. Ma ei tea, miks nad reklaamivad, et neil on kõige mugavamad toolid, ilmselt on nahka lihtsalt kergem puhastada kui pehmet materjali. Film ise oli tänu üleskeritud ootustele pigem ok, kui ülivõrdes. Ma olen see hull, kellele meeldivad kunstifilmid, "Püha Tõnu kiusamine" ja "Kirjad Inglile" näiteks, sest need on visuaalselt ägedad vaadata, isegi kui muhvigi aru ei saa. Kõik need mitu minutit kestvad vaikelud mere, halli taeva ja ängistuses eesti inimesega. Action läheb mööda ja ununeb kiiresti, äng mitte. Siiani kõige enam meeldinud film, kus hea stsenaarium ja ilus visuaal koos toiminud, on "November" olnud. 

Seejärel sai sõbrannaga kohvikus käidud. Sedapuhku nii, et kõrvallaud maksis. Vähemalt väitsid teenindajad, et söögi eest on makstud, keegi ei teadnud, kes, kus või miks. Miskipärast jookide eest pidime ikka ise tasuma. Pärast oli hirmus kahju, et nii vähe söödud sai. 

Sõbranna pidi ära minema, mina saadud kogemusest eufooriline, käisin L.-le peale, et tuleb ikka linna minna elamusi juurde koguma. Algul ei saanud vedama, pärast pidama. Tasuta pidu, lausa kolm bändi esines. Kui suvine festival vahele jätta, siis viimati käisin kontserdil 13. november 2020...Nii tore oli! Arutasime parimaid kodumaised bändinimesid. Mina paneks Top kolme: Saatana Sõjapeenis (selle kohta ohkas sõber seltskonnas "no ikka parem kui Metsatöll!"), Lahinguvombat (muuseas, üldise teadmise kõrval, et vombat on üks aeglane ja rahulik loom, võib lugeda siit lisa  - täitsa arvestatav lahinguloom, pole midagi naerda siin!) ja Homod Ojas (selle nime taustaks olla teine Hiiumaa bänd, tõsist heavy-metalit viljelenud Omas Kojas...). Loo moraal - uhke nimega bänd tavaliselt suurt kuulsust ei kogu, kahjuks.

Peol kohtusime ka muude värvikate isikutega - näiteks üks "That '70s Show" Fez-i igatpidi teisik kisendas WC ust rappides: "This is a hate crime! I need to pee the most!" Peab selle enda leksikasse üle võtma. Samalt tüübilt baaris (ikka selle Fezilikku peenutseva falsetiga): "This cocktail is amazing! Give me another one!" Lõpuks soovisid mingid taanlased L.-lt kokaiini osta. Vaeseke oli päris ehmunud, et miks tema? Lohutasin, et võtku komplimendina - oleks kanepit tahetud osta, peaks peeglisse vaatama  - äkki tuleks end tihedamini pesta-kammida? Kokkuvõttes - inimesed on nii toredad ja armsad, peaks neid tihedamini linnas vaatamas käima. Õhtu lõpetasime karussellil, sellel päris karussellil, mitte oma voodis, kus lagi ringi käib - oli vaja üht aaret otsida, ei leidnud, üsna paha hakkas hoopis, aga ikkagi tore. Mida tavaliselt keskealised inimesed öösel kell kaks teevad?

Järgmisel päeval sai juba Peipsiveerde sõidetud, soovitan soojalt kõigile, kes käinud ei ole, seal on nii palju uut ja toredat tekkinud. Või noh, olemas juba ammu, aga me polnud pikalt käinud. Näiteks Voronjas me küll alles käisime, fotodelt selgus, et see "alles" oli aastal 2014 ning seekordne suvine näitus oli kohe väga tore, ulme-teaduse-aurupungi teemaline. Kahjuks seda enam sel hooajal näha ei saa, galerii sügiseks kinni, aga väidetavalt plaanitakse seal suisa aastaringset avamist mingist ajast. Kohe natuke maad edasi on teine tore galerii, ambulARToorium, ma ei teagi, kas neid saab peale suve ka külastada, aga soovitan samuti soojalt - terve suur maja ägedat fotokunsti täis.

Piltidel Kalju Kivi aurupungi-kunstirobot, mis tegi vaatajast kunsti tuntud teoste stiilis.

Lisaks on seal uhke vabaõhurestoran Lendav Laev, mida me paraku vaid vaatasime, sest kõht oli täis. Voronjas sai vahvleid ja morssi. Veini ei tahtnud väga, aga seda oleks ka saanud. 

Pühapäeval ma see-eest voodist väga ei lahkunud, läbi sai loetud 2 Imelist Ajalugu, 1 Imeline Teadus + Ita Everi eluloo-ajakiri. 



2 kommentaari:

  1. Mul on nüüd kerged süümekad, et ma ei öelnud, et kohati Miat kehastanud neiu näitlemine oli halb ja tegelt mul muidugi oli kogu kratiteemat igav jälgida, sest kui rumal saab olla, et mitte anda kratile tööd: "Tee kõik maailma inimesed õnnelikuks, nii et sa samas kedagi ära ei tapa".
    Pfff, leivast redel ja linaseemnetest torn ...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Miat kehastanud neiu näitlemine oli kohati halb*

      sõnade järjekord vahel mul viltu läeb

      Kustuta