teisipäev, november 18, 2008

Kust mehed tulevad?

Ükspäev sai arutatud, et mis hetkel ometi sai ühesugulisest ja rõõmsalt poolduvast vihmaussist kahesooline inimene. Milleks see mutatsioon kasulik oli? Ärge hakake kohe rääkima kui igav elu ilma meesteta oleks vaid mõelge ka kui palju jama ära jääks! Nagu ma mitu korda öelnud olen, siis soorollid on minu silmis pigem ühiskondlikult pealesunnitud kohustus mitte miskit loomulikult kujunenut ja sama hästi võiksime kõik võrdsed olla - kupli all pole erinevatel sugudel niivõrd radikaalseid erinevusi. Kas tänapäeval üha enam igapäevaseks muutuv geikultuur ja unisex wc-d ei näita ka, et tegelikult ei ole sooküsimus nii oluline? Mingid muudatused tekivad evolutsioonis ja arenevad edasi siis, kui need kuidagi populatsionnile kasulikuks osutuvad. OK - pidevalt rasedal ürgnaisel oli keeruline endale toitu hankida, aga enne seda? Miks ei arenenud ühesugulisus edasi? Miks nö arenenumad eluvormid omavad endas isas- ja emaspoolt? Minu arvates oleks täitsa ok praeguses mõistes "vastavalt vajadusele sugu vahetada". See imelik y-kromosoom, mis kangesti ühe jalaga x-kromosoomi meenutab (kas ei näita selle "kahtlast" päritolu ka see, et enamus mitte eluvõimelistest loodetest omab just y-kromosoomi?), kust see tuli ja miks teda vaja oli? (Mul ei ole meeste vastu mitte midagi, absoluutselt neutraalselt mõtlen seda, vabalt võiks y ka naist tähistada, kui see nii oleks). Y - kui kole mutant, kes ise oma sugu jätkata ei suuda ja vajab selle jaoks nö "peremeeslooma"? Ma jõuan jah tavaliselt oma arutlustega kohutavate järeldusteni...

***********************

Buduaari foorumist: Rase tibi:"Mis te arvate, kas rasedana peaks käima tööl või istuma kodus?"
Tark tibi nr 1: "Loomulikult istu kodus, milleks sul siis mees on?????"
Tark tibi nr 2: "Raseduse ajal tuleb sind kohelda nagu kuningannat, ära tööle küll mine!!"

Sellepärast ma nüüd polegi ammu kirjutanud, et istun kodus (oma vabast ajast ju blogi ei kirjutaks) ja lasen ennast ümmardada. NOT. Tegelikult on seoses igasuguste ümberkorraldustega kole palju tööd, mitu uut inimest välja õpetada jne. Minule kui autistlike kalduvustega tibile on selline rutiini murdmine üsna piinarikas.

3 kommentaari:

  1. Kuramuse pirtsakas internet ei lasknud mul eile kommida ;(

    Mina tahtsin öelda kahte asja.

    Esteks seda, et mul nii hea meel, et sa jälle kirjutasid =)

    Teiseks seda, et kuigi esmapilgul on see tibide vestlus tõepoolest koomiline, siis kui mõelda keskmise tibi töökoha peale, võib tal tõepoolest olla õigus end raseduse ajal ümmardada lasta. 12 tundi jutti püstijalu seista (poemüüja või ettekandja näituseks) pole ju naljaasi ka mitte-rasedale. Minul ja sinul pole selles mõttes vaja muretseda, sest meie töö seisneb niikuinii suuremas osas kontorilaua taga istumises, aga päev otsa ringi siblida või lihtsalt bossi käsul klientide ootuses valvesõduri seisakut harrastada on rasedale ilmselt karm.

    VastaKustuta
  2. No seda küll, a ma mõtlesin rohkem seda soorolli asja jälle, et mehe koht on tööl raha teenida, naise koht poes seda laristada (või vanamoodsalt kodus lapsi kasvatada).
    P.S. Kusjuures ei ole ka see istumine nii tore - kogu aeg on peas hirmutavad kirjeldused sellest, kuidas jalg üle põlve istumine veenilaiendeid põhjustab :)

    VastaKustuta
  3. Jaa, just! Ma lugesin ka kusagilt targast ajakirjast, et pikad kontoritunnid laua taga põhjustavad tselluliiti ja muud koledust ja et selle vältimiseks tuleks iga tunni aja tagant teha 10 kükki =D

    Mina võin neid kükke ju teha, iseasi, mida ümberkaudsed arvavad, kui ma järsku püsti hüppan ja kükke viskama kukun =) Omas kontoris võib ju teha, aga kusagil hüpesuper khuuli ja laheda nimega Plazas asuvas klaasseintega kontoris saaks sellest ühe korraliku huumoriseriaali osa.

    VastaKustuta