neljapäev, märts 24, 2011

Ajage inimene vihale, siis ta kulutab raha

Tegelikult on vist olemas isegi mingi vanasõna, mis seletab, et kõige odavamat jahtides tuleb tavaliselt kõige rohkem kulutada.
Igatahes sai ostetud üks neist imeodavatest vautšeritest, et veeta meeldiv nädalavahetus meeldivas keskkonnas. Haigusohu (tõesti, ma kardan haigeid inimesi juba nagu katku!) tõttu ei saanud me palju ette planeerida ja eeldasime, et täna broneerides saab nädalavahetuseks kohad: on meil ju ometi masu, inimesed vaesed ja näljas, ärid kukuvad kokku, sest inimesed ei käi enam väljas jne. Võta aga näpust: kõik nädalavahetused järgmise kuu lõpuni on täis broneeritud! Turistid Venemaalt?
Eile oli mul meeldiva ootuses veel väga hea tuju, mis täna siis kolinal langes. Ma ei saa ju alla anda! Ei saa lootma jääda sellele, et järgmisel kuul võtan paar vaba päeva nädala sees. See pole see - mul olid plaanid tehtud selleks nädalavahetuseks ja ma ei taha enam oodata! Egoismi või autismi tunnus? Kuidas ma ei kannata kui plaanid segi lüüakse! Otsisin nüüd samas piirkonnas teisi samalaadseid meelelahutusasutusi aga tuleb välja, et vähemalt 1 neist on samamoodi täis broneeritud, teiselt ootan veel vastust (meili oodata on ju põnevam kui telefonis tõde näkku teada saada...). Olin nõus juba ostetud vautšeri lihtsalt raisku laskma aga soovitati siiski üritada maha müüa. Ma ei usu, et õnneks läheb. Ja kui läheb ning ma selleks nädalavahetuseks midagi ei leia, siis on üldse tühjad pihud ju. Hetkel olen valmis kulutama poole rohkem raha kui plaanitud lihtsalt selleks, et mu plaane segi ei paisataks ja ma ikkagi saaks oma meeldiva nädalavahetuse.
Milline vastik päev! Kes oleks eile arvanud, et ma täna siin vingun kui kavatsesin just kirjutada, et mu elu muutus Kurt Vonneguti "Tapamaja. Korpus viis" lugemise järel ja kõik asetus perspektiivi ning edaspidi läheb ainult ülesmäge. Muuda oma mõtlemist ja maailma muutub! Phähh - elu on siiski elamist väärt vaid siis kui midagi head ees ootamas on.

1 kommentaar:

  1. Ma arvan, et pigem oli lugu selline, et paljud inimesed olid endale selle vautsheri ostnud, ja kuna tahtjaid on palju ja k6igil enamasti just n2dalavahetusel aega, siis olidki kiiremad ette j6udnud ja end 2ra plaaninud. Meil on siin sama asi, et kui mingi soodukas on, siis vaatad enne, kuidas ajaliselt sellega v2lja kujuneb. Kui ilusalong ikka myyb n2iteks 1000 vautsherit, siis on ju ypris t6en2oline, et aega saada sinna v2ga raske ja peab ootama v6i minema imelikul ajal (n2dala sees, t66ajal).

    Mina oma s6braga l2hen nyyd yhe vautsheriga just mingisse peenesse prantsuse restorani, kuhu peab 3 n2dalat ette broneerima! Nii need asjad kahjuks k2ivad...

    VastaKustuta