neljapäev, august 04, 2011

Kõik! Aitab!

Mitte ühtki klaasikest enam! Võib arvata, et ma jõin ennast eile täis, kukkusin trepist alla, sõimasin läbi kõik oma sõbrad ja oksendasin täis oma ainsad ilusad riided ning praegu nutan kohutavas kassiahastuses, kuid tegelikkuses jõin ma klaasikese õlut ning piinlesin terve õhtu ja öö paistes ning tilkuva ninaga. Nii kui mu armas nina tajub, et veresooned laienevad (oli vist niipidi?) hakkab ta meeletutes kogustes tatti tootma ning ma rikun oma pideva aevastamise ja nuuskamisega ka teiste peotuju ära. Punane vein peaks allergilise nohu (mu allergia on siis nö mittemillestki, lihtsalt kergelt ärrituv nina) puhul vastunäidustatud olema kuna põhjustab ninas turset aga minu puhul põhjustab seda juba igasugune kerge alkohol. Koos kerge joobega saabub kohe ka maitsetundlikkuse kadumine ehk siis lisaks alkoholile pole mingit mõnu ka joogi kõrvale pakutavatest snäkkidest ja vihaga söön ma neid seetõttu veel topelt. Ja mitte miski ei aita. Ja mul on sellest kõrini.
Ehk siis võtsin vastu otsuse, et ma enam ei ürita. Hüvasti hea vein ja peened juustud. Mille kõrvale ma seda head juustu nüüd sööma peaks? Magusad lakked nagu mahlad ja limonaadid mul alla ei lähe. Tomatimahl läheks aga selle peale hakkab söögitoru valutama - tere tulemast vanadus ja haigused! Ainus variant on vist enamasti halvad alkovabad õlled (siidrit ma kah ei joo) aga veini vist küll millegagi asendada ei anna. Seda Torrese alkovaba valget veini sai korra proovitud, mõttetu suhkruvesi. Mina tahan kuiva ja haput veini! Ilmselt hakatakse mind varsti seltskonnast kah välja arvama, sest kõik normaalsed inimesed ju joovad. Hakka või narkootikume tarbima aga esiteks ma ei tea, kust neid saada ja teised ei või ma teada, et needki mu nina paiste ei aja.
Lõpuks muutun ka kibestunud karsklaseks, kes šampuseklaasi pakkujale kõrri kargab ja kogu vaba aja spordisaalis rassib, rääkides sellest kui naudingust! Kohutav väljavaade. Kas on võimalik olla karsklane meie ühiskonnas ja sealjuures ise alkoholi vihkamata?

11 kommentaari:

  1. Hea petekas on toonikud ja nendega tehtavad alkovabad koksid. Mu selle suve lemmik on punane schweppes ja jõhvikamahl. Vähe mõrkjama ja hapuma tulemuse saamiseks on bitter lemoni schwepps väga bro. A noh.. kui sa koksisõber pole ja arvad, et need jäävad ka liiga magusaks, siis on sul küll suht screwed :P

    VastaKustuta
  2. See on isegi päris lihtne koks, enamikega on ju see probleem, et ühe hea joogi tegemiseks läheb ilmatu aeg ja hunnik kalleid komponente - Virgin Mojito näiteks. Aitäh idee eest, peab proovima!

    VastaKustuta
  3. Mis siidril viga on? Kõige lähem asendus veinile, minu arust. Ikka parem kui kokteile juua... ja saab poest suure pudeliga osta, ei pea ise segama.

    VastaKustuta
  4. Enamik siidreid on minu jaoks liiga magusad, va päris kuivad õunasiidrid aga neid pole alkovabana näinud.

    VastaKustuta
  5. Alkoholivaba siidrit pole olemas, sellist asja ei saagi kuidagi "näha". Aga proovi ikkagi :)

    VastaKustuta
  6. Kui sa mõtled "päris" siidreid, siis vist ei ole jah aga Kopparsbergil purgis on küll üks alkovaba pirnisiider ning mingid Eestis tehtud siirdimaitselised limonaadid on ka olemas.

    VastaKustuta
  7. Siider on kääritatud jook, nii et kui mingi asi on alkoholivaba, siis see päris kindlasti ei ole siider! Midaiganes turundus ka pudeli v purgi peale ei kirjutaks, eks. Ja ise sa kirjutad, et limonaad sul alla ei lähe :)

    Aga karsklane olla... Ma ei tea. Siis tuleb tõesti mingi asendustegevus leida... Mängid tennist js sööd samal ajal juustu..?

    VastaKustuta
  8. No kui just eraldi mõisted on vajalikud, siis ütlen, et alkoholiga siirdeid ma ei joo, sest ma ei saa alkoholi tarbida ja purgisiidreid (limonaade) ei joo ma nende maitse tõttu isegi kui nad alkovabad on.
    Sport asendustegevusena ei lähe ka kohe mitte, sest minu jaoks pole selles mingit naudingut.

    VastaKustuta
  9. Hakka tikkima. Vaata võõraid mehi. Võta suur koer. Pea aeda. Juustu söömiseks sobivaid tegevusi on ilm täis :)

    VastaKustuta
  10. Hmmm...sellest valikust oleks kõige sobivam ehk see meestevaatlus aga seda tingimusel, et mehed on ilusad. Muidu peab neid ju ikka ilusaks jooma hakkama :)

    VastaKustuta
  11. Vat ku huvitav. Kui ma üksvahe allergilise astmaga hädas olin, mis lööb välja raamatu- ja veidi ka muu tolmu ja poe kodukeemiariiuli lõhnade peale, a tookord lõi välja juba üleüldse hingamise peale ja ma ei olnud veel aru saanud, mis mul viga on, ega lasnud endale allergiarohtu kirjutada, siis oli õlu ainus asi, mis vahepeal ilma köhimata olla aitas. Kahtlustan humala toimet. Mul alkoholiga allergiateemat ei ole, aga üldtervislikud kaalutlused panid tookord samuti alkovabasid õlusid degusteerima. Baltika oli maitstutest kõige normaalsem.

    VastaKustuta