kolmapäev, detsember 14, 2016

Anomaaliad blogi statistikas

Ma täpselt ei mäleta, millal see esmakordselt toimus, aga ühtäkki hakkas ilmnema kummalisi anomaaliaid mu blogi statistikas. Ühel suvalisel hetkel läks vaadatavus lihtsalt lakke ning alguses tuli niimoodi klikke Venemaalt. Või mis klikke, tegelikult mu blogis keegi ei käinud, postituste vaatamine jäi ikka samaks, lihtsalt lehekülg oli kusagilt neid vaatamisi saanud. No ikka nii, et ühes pooltunnis mitusada. Mingeid startpage'e ma kusagilt ei leidnud, need olid ikka normaalsed blog.tr.ee, Google ja teised kohalikud blogid.



Seda ei olnud väga tihti, kuid mõni aeg tagasi juhtus sama asi ning "vaatajad" tulid nüüd USA-st. Millegipärast langes see aeg kokku sealsete presidendivalimistega. Ma Google Analyticut eriti kasutada ei oska, aga isegi mul on naljakas, kui silma hakkab selline asi (klõpsa pildil, näed paremini):
Nagu mida hekki? Igatahes nüüd väidab Bloggeri statistika mulle, et viimasel nädalal on mu blogis kõige rohkem külastajaid Venemaalt, neile järgneb tihedalt kannul USA ning alles seejärel on Eesti ehk siis ilmselt reaalsed külastajad. Kuu statistikas juhib USA Eesti ees.

Oskab keegi kommenteerida?

6 kommentaari:

  1. 1) Ei.

    2) Vaatasin oma blogi statistikat - esimest korda üle mitme aasta. Näeb samasugune välja. Tuhandeid vaatamisi Venemaalt. Allikaks - tundub - mingid vene foorumid.

    Ilmselt on mingid spämmi-saidid su aadressi enda lehele kopeerinud ja sealt tuleb liba-liiklust. Ma ei muretseks selle pärast. Neti-statistika on keeruline ja kõige lihtsam on seda ignoreerida. :)

    VastaKustuta
  2. No väga hea siis, mees ütles ka, et "see pole midagi", a ma ikka õudselt tahaks uskuda, et olen osaline mingis rahvusvahelises vandenõus :) Kui nii edasi läheb, tuleb hakata klikkide pealt teenima :)

    VastaKustuta
  3. Kusjuures mul on täpselt sama jama: vaatamised USAst (ka selle Trumpi kirjaga) ja Venemaalt.

    VastaKustuta
  4. Mul ei ole. Küll aga (mina olen pidev oma blogi statistika jälgija, seepärast tean) käib paar korda päevas läbi hetk, kus tuleb korraga 30 vaatamist. Mitte 32. Mitte 28. 30 korraga.

    Robotid on huvitavad.

    VastaKustuta
  5. Anonüümne9:45 PM

    Äkki mängis mõni laseaed su Kustiga. :)

    VastaKustuta
  6. Hea, et meelde tuletasid, söötsin Kustit maasikaga üle pika aja :) Oleks ta Tamagotchi, oleks ammu nälga surnud. Aga võib-olla tõesti keegi teine toidab-paitab-jooksutab? :)

    VastaKustuta