esmaspäev, detsember 19, 2016

OOTD ja jõulukingid

Kes meist poleks ihanud lapsena kosmonaudiks saada? Kergeid kahtlusi selle plaani täitumisse tõi fakt, et nõukaaegne lõbustuspargi-atraktsioon Saturn tuli minu pärast poole sõidu pealt kinni panna, sest ma ähvardasin kõik kohad täis oksendada ning ka Nu-Pagadi kuulus lennusimulaatori osa ei tekitanud minus erilist õhinat.

Sellest hoolimata saan nüüd kosmonaudina ringi käia, sest tellisin endale jõulukingiks skafandri. No tegelikult küll "pükstüki" (milline kohutav sõna, sama jube kui originaal - onesie) , millel on skafandri imitatsioon, aga ikkagi. Täiesti täiskasvanulik jõulukink mu meelest.:
Oli ainult Ameerika kosmonaudi variant. Ma ei tea, kus ma sellega ringi käima hakkan (igal pool, eeldatavasti) või kuidas ma vetsuskäimisega hakkama saan, ilma et pool kallist riideeset mööda põrandat ei lohiseks, aga mul oli seda skafandrit hädasti vaja. Ei olnud emotsioon-ost, kaua ega piidlesin, enne kui mustal reedel hinnad korralikult alla lasti. Mitte nagu meil, kus 90% musta reede allahindlusi oli stiilis "valik kaupa kuni -15% soodsamalt".

Seoses jõulukinkidega veel seda, et viimasel hetkel võtsid ennast kokku ka mu vanemad, kes siiani sellel suunal vaid ebamäärast mõminat kuuldavale olid toonud, ning otsustasid, et neil oleks hädasti vaja Rolling Stonesi ja Leonard Coheni uusimaid plaate. (Ma olen nii uhke oma vanemate üle, ei mingeid Nõid-Nastja elulugusid, Toomas Anni plaate või teleturu seljasoojendajaid). Mina, naiivne nagu ma olen, mõtlesin, et hüppan siis lõunapausil Rahva Raamatust läbi ning hangin need plaadid. Kokkusobivalt samal ajal saatis aga RR mulle oma uudiskirja, mida veidi sirvisin ning Coheni plaadi juures oli märge "pole saadaval". Uurisin siis veidi edasi, Rollinguid ei leidnud otsing nende poest üldse. Kappasin konkurent Apollo lehele, seal annab poe täpsusega teada, kust mida saab. Üks plaat oli ühes Tartu Apollos olemas, teist polnud kummaski. Tule taevas appi! Laseringis olid olemas, aga Lasering asub füüsiliselt ju ainult Tallinnas. Tarneaeg 2-11 tööpäeva. Pluss saatmine ja pakiautomaadid on ju kõik umbes. Mis mul üle jäi, tellisin kiiresti ära ja hoian nüüd pöidlaid, et äkki jõuavad kohale enne kui jõulud. Ma saan aru, et plaadiäri eriti ei õitse, sisse ostetakse riigi peale vist nii 10 CD-d ja ülejäänud on vinüülid, mida hipsterid mingite asjadega kuulavad, mida mul ei ole, aga no kamoon! Või siis on hoopis plaate ostvate inimeste maitse üsna hea.


9 kommentaari:

  1. Anonüümne11:21 PM

    Skafandriga on nii hea, et kui jõuludeaeg kõvasti kapsast süüa, siis jääb väljapaisatav metaan ilusti skafandri sisse kinni. :)

    VastaKustuta
  2. a mis ühes tükis riideasjanduse nimesse puutub, siis mis "kombinesoonist" sai?

    VastaKustuta
  3. (ja lühikeste säärtega variant oleks muidugi "mängupüksid", mul mudilasena olid.)

    VastaKustuta
  4. Kombinesoon, muidugi. Sõnauuendajate ajupesu on nii suur, et ei tulnudki meelde. Lasteriiete kohta veel öeldakse kombinesoon küll.
    See lühikeste säärtega variant on isegi inglise keeles "playsuite", aga "eesti keeles" olen kuulnud öeldavat romper. Võib-olla on siin mingi tehniline erinevus ka, ma ei tea.

    VastaKustuta
  5. Äh, ei ole need pakiautomaadid nii umbes midagi. Need tunduvad olevat pigem igaks juhuks hoiatused. Et teoreetiliselt on hilinemine võinalik. Vähemalt mina olen lähipäevil tellitud pakid kõik ööpäevaga kätte saanud. Ja Eestist Inglismaale jõudis pakk ka kõigi hoiatuste kiuste 5 päevaga.

    VastaKustuta
  6. Jee, saingi just meili, et pakk pandi posti ja peaks ilmselt homme kohal olema ☺

    VastaKustuta
  7. Linguee väidab, et eesti mängupüksid ongi ing. "romper". Iseasi, et ega linguee alati üdini usaldusväärne ei ole, ta lihtsalt kajastab seda, mida kuskil kuidas tõlgitud on.

    VastaKustuta
  8. Kuigi mängupüksid on meil väga kindlalt väikelaste riietusese ja tüüpiliselt tglt üldse ilma säärteta. Peaks vanad Siluetid läbi sirvima, seal on raudselt selliste esemete kohta midagi öeldud, kaheksakümnendatel olid hullult moes ju.

    VastaKustuta