kolmapäev, detsember 04, 2019

Triviaalsetel teemadel

Ma seda riietemeemi ei hakka tegema, sest liiga palju oli küsimusi, millele ma vastata ei oleks osanud. Teiste vastuseid lugedes sai aga selgeks see, et mul ei ühegi riideeseme või värvi suhtes erilist tõrget ja kohe kohmetuma pani, kui paljud täiesti normaalseid asju sinna "iial ei kannaks"-lahtrisse seadsid. Neid Manjana loetletud riietumistüüpe lugedes ka ükski päris sobiv ei tundunud. Asi ei ole selles, et mulle riietumine üldse korda ei läheks, kuigi teiste puhul ma tõesti haruharva midagi märkan, mul on pigem see asi, et mulle meeldivad tõeliselt üsna vähesed asjad, aga kuna nudistina on külm, siis midagi ajan ikka selga. Seepärast ei salli ma ka poodlemist - seal ei ole ju asju, mida mina tahaksin! Ja õmmelda ma ei oska. Mu lemmikdisainer on Vivienne Westwood, ta on muidu ka vinge mutt ja temalt ma tõesti ostaks, kui rahakott kannataks. Mu ema armastab muuseas ülekõige moodi ja poodlemist. Ta võiks päevad läbi Fashion TV-st kõrgmoodi kaeda, aga mulle millegipärast see nakkunud pole. Kuigi, lapsepõlve ühed kaunimad hetked, tuleb totralt tunnistada, möödusid koos emaga väljamaa kaubamajades. Muuseas, oli selline õudne komme, et endisest idablokist pärit turistid tegid sealse küllusliku kaubavaliku taustal suisa pilte, piinlik. Fotosid pidi siis ju veel jaopärast tegema, sest käibel oli 24 või 36 kaadriga filmid, mitte digikad ja seega tundusid need klõpsud toona ilmselt olulised.

Mida ma tõesti ei kannaks, on surnud rebased ja analoogid. Klaassilmad ja käpakesed küljes, kellegi kaelas. Juba lapsena tundus see rõlge, siis nägi seda "trendi" ikka tihedamini. Samas mu enda armsal vanaemal oli ka miski naarits justkui. Ja pärisnahast karvamüts, kuhu oli nii hea oma nina sisse pista, kui vanaema sellega just pakase käest tulnud oli. Naha suhtes säärast tõrget ei ole, sest sigu ja veiseid ei peeta ainult naha pärast. Nahk on praktiline, karusnahk ainult ilu pärast. Ostsin just kunstmaterjalist dubljonka (näe, selle ) ja väga ilus on ning imeliselt pehme sisuga (nagu 500 kassi, kommenteeris Mikro). Iseenesest on see nüüd üks viimase aja kallimaid oste ka, kuigi ostsin Mustal Reedel ja sain letihinnast ikka alla. Mantlisaaga algas sellega, et kevadel jäi mu sulejope krae keemilisse, avastasin selle novembri lõpus ja keemilises ei mäletanud enam keegi ööd ega mütsi. Ilma kraeta on see jope nagu Orissaare seenelise oma, samas üle kahe aasta kantud ja sulgi ka juba lendas. Uue krae eest küsiti 30 eurot pluss materjal. Kappasin siis pigem midagi uut soetama - Zara veebipoes kenad mantlid, klikid peale, saadavus Eestis 0. Koha peal poes mannekeeni seljas ilus mantel, enda seljas...hommikumantel, sest keegi geenius oli pannud talvemantlile ainult ühe nööbi ja arvas, et vöö ajab asja ära.

Muidu üks ekstravagantsemaid ja kallimaid oste oli kunagi 800 krooniga ostetud Derhy kleit. Kahjuks ei leidnud ühtki pilti sellest, aga see oli kootud hall kleit (kõlab õudselt, onju), rinna ees kivikesed, pärlid ja ketid, seelikuosa satsiline ja seljal tekst Romantic Rock. Ma ikka kandsin seda aastaid pidevalt, kuni kivikesed irdusid ja kette sada korda uuesti külge õmblesin. Viimati võtsin selle kapist välja ja avastasin, et olen teda mingis meeltesegaduses sinise niidiga parandanud, ilmselt eeldasin, et ega keegi lähedalt ei vaata. No paistab kaugelt ka. Õudne lugu.

Aga muidu, kuna Kristallkuul lisas omalt poolt meemi pesuteema, siis minu puhul on raudselt proportsionaalselt kõige kallim riietuse osa pesu. Viimati ostsin Changest neli paari 90 euro eest, sest neil oli 1=2 soodukas. Ja siis on need, kes krahmavad suvalisest poest proovimata kolm rinnakat ja kannavad edukalt või saavad netist pesu tellida. Minu jaoks on pesu ostmine tõesti väljakutse. Viimati sobis mulle Changes suurus 70J ja müüja tunnistas, et see on poes ainuke ja suuremaid enam ei ole. Helistasin emale ja hirnusin telefoni õuduse summutamiseks. Change ja Triumph müüvad minu teada Eestis ainukesena kvaliteetseid suuri numbreid, aga Triumph on viimastel aastatel mutilõigetele üle läinud. Ülejäänud firmad kipuvad arvama, et üle E korvi ei osta keegi ja sel juhul peaks ka ümbermõõt 90 olema. Tegelikult pole asi isegi numbris, number võib sobida, lõige enamasti aga mitte, seega netist ostmine jääb samuti ära. Välismaale kaubareisile pesu ostma?

Lisaks tahtsin mainida dekoratiivkosmeetika osas seda, et kunagi keegi küsis mult, kus ma meikima õppisin. Pööritasin selle peale silmi, sest küsija oli selline, kes ilmselt eeldas, et meikimiseks on üks õige tee, mis selgeks õppida, aga minu jaoks oli meik alati eneseväljendus, mitte mingi kohustuslik enda õigeks tegemise moodus. Möönan nüüd, et koolituselt võib saada ka häid nippe, mitte ainult seda "õiget" moodust, aga õppinud ma seda ametlikult siiski ei ole, ikka oma kogemusest. Mis kohati oli ilmselt kõrvaltvaatajale valus kaeda - ma näiteks siiani leian, et huulevärvist tumedam huulepliiats on lahe, kuigi teatud vanusest (ma juba vist olen selles) muutub groteskseks. Ehk siis tehke, mis tahate, ärge arvake, et kuskil on mingi ainus õige tee. Ainuke asi, mis mind meigi puhul imestama paneb on see, kui inimesed kasutavad meigipõhja, mis nende näol koorub, ketendab või laikudena paikneb. Miks? Sa ju näed, et see nahahaiguse mulje jätab ja ilmselgelt ei ole ükski oma naha omadus meigita hullem. Et lihtsalt peab panema seda puuderkreemi, nui neljaks?

P.S. Mitte keegi ei ole veel kirjutanud, seega kahtlustan, et emotsioon on sama - Eesti Laul 2020? Mis õudus see sel aastal on ometi? Päriselt, täiesti uskumatu ila! Üle viie laulu, mille pidin poole pealt või enne seda piinlikkusest kinni panema, nii halb oli. Enamik neid tundmatuid esitajaid olid alla igasuguse arvestuse, suur enamus tuntuid lihtsalt igavad nutulaulud ilma igasuguse ideeta. Ainukesed laulu moodi olid kaks Laurat - Põldvere ja Prits (Ziggy Wild). Ma rohkem sellest jamast ei kirjuta ja üritan unustada.

13 kommentaari:

  1. Eesti Laulu osas tuleb nõustuda, midagi ei meenu.

    Milline on mutilõige? Mulle meeldiks ilus pesu aga pits materjalina on välistatud. Minu kere arvab, et trusaarideks ainult puuvill. Ja mul ongi ca 1 lemmikbrand (WS) ja paar kopsukat, mis veel ei lagune. Pesu ostmine on jube, igasugune shoppamine on jube, va sekkarid. Sealt vahel leiab ägedaid asju :P

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mutilõige on minu jaoks selline, mis surub tissid vastu kõhtu pannkoogiks või lükkab need laiali kaenlaalustesse :) Sekkaritest leian mina alati ainult väljaveninud t-särke ja olen loobunud, ilmselt käin valel ajal vales kohas.

      Kustuta
    2. Mul üks sõbranna leiab sekkaritest alati teksaseid :D
      Aga see on jah, vedamise asi ja parimad on kuskil maakolkas, mida teavad vaid kohalikud. Ma olen ikka terve hooaja garderoobi saanud sekkaritest, kuni uute saabasteni välja. Aga tõesti vedamise asi.

      Mulle tundub, et müügil olevad kopsukad on kõik traatidega ja ma ei kannata neid. Kiiresti tulevad otsad välja ning soonivad sisse. Kui välja võtad, siis kaotavad vormi. Ma tahaks lihtsat klassikalist aga kuskil pole silma jäänud, ma muidugi ei armasta poes käia ka. Päris siledat ei taha, lõikega ikka aga ei mingeid pushuppe või traate palun. Netist tellida ei taha, ma pean proovima. Suurused võivad nii erinevad olla.

      Kustuta
    3. keegi õmbleja võiks mõõdu järgi ja mõnusast materjalist tegema hakata. vaevalt see kallim tuleks kui nende spets pesupoodide mudelid, mis suuremat tähestikulist ulatust pakuvad.

      Kustuta
    4. näe, tema https://www.helenvalk.com/ teeb täitsa, materjal on mõnus, aga mina päris ilma toestuseta kanda ei saa.

      Kustuta
    5. Ma olen näinud sellist vist kuuekümnendate pesu, mis oli tehtud puuvillasest kangast ja õmmeldud sellise tegumoega, et toetaks. Kuna kangas ei olnud trikotaaž, vaid pigem selline... öösärgisits (mitmekordne, et vastu peaks), tähendab, ei veni, siis tundus see ka tuge pakkuvat. Puuvillasest satiinist mudelit olen samuti näinud.

      Mu ideaalmaailmas tehtaks kohe nii mõõdu järgi, et traksid oleks reguleerimata parajad, siis ei oleks neil vaja reguleerimispandlaid, mis ju torgivad (ütleb printsess herneteral).

      Kustuta
  2. meigist - ma võiks küsida, kust sa õppisid, nt selle mõttega, et kuidas sul õnnestub ripsmeid värvida, ilma et silma läheks. v kummagi silma lainerijoon enam-vähem sama kujuga teha. puhtalt käelise osavuse, mitte maitse teema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Lainerijoont enam-vähem sama kujuga ei oska ma peale 20 aastat katsetamistki, ilmselt ei aitaks ka koolitus mitte. See minu küsimuse tõlgendus oleneski sellest konkreetsest küsijast, kes mulle toona ette ebasümpaatne oli.

      Kustuta
  3. a mis rinnahoidjatesse puutub - I feel your pain, kuigi nähtavasti on sul veel keerulisem (mul on 75F või 80G, juba tähestikust näha, et lihtsam). Pmst olen peaaegu ainult spordikate peale üle läinud, sest need ei pea olema nii täpse ehitusega.

    Aga kui üks teine Epp kunagi rohkem blogis, siis tema rääkis samal teemal, et Bravissimo pidi hea firma olema.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Huvitav, ma just mõtlesin, et mis siis veel saaks, kui ma sporti tegema otsustaks hakata. Ostsin kunagi prooviks mingi odava spordika ja selle toestus oli täielik null.
      Mulle muidu tundub, et see Change pakub üle oma tähestikuga või siis on tõesti asi lõikes, sest ega mulle on ka F ja G selga sobinud, nende ümbermõõt 70 on ka mujal 75.

      Kustuta
  4. Ma leidsin ühe pesupoe (Lauma) ühe mudeli, mis mulle ideaalselt sobib. Kaks tükki ostsin, aga oh häda, hakkavad ära kuluma ja pole kindel, kas mudelit veel toodetakse.
    Off topic, plz kirjuta kooli kokkutulekust ka, ma ei jõudnud sinna, tahaks teada, kuidas oli.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma vist eraldi kirjutada ei viitsi sellest kokkutulekust, sest valdava enamuse ajast ma olin ainult selles klassis, kus "meie omad" olid. Uus koolimaja oli arusaamatu, aga muidugi igati tänapäevane. Tuttavaid nägusid kohata oli tore, muuhulgas meie uus IT minister - ju siis ikka väärt inime, kui meie koolist :)

      Kustuta
  5. Oo, Vivienne Westwood!! Ma äärepealt oleksin teda nimetanud, vastusena küsimusele, millise kuulsa moedisaineri rõivaeset tasuta sooviksin. Ning jaa, muidu ka vinge mutt.

    VastaKustuta