teisipäev, jaanuar 14, 2020

Pildikesi tööelust

Märkasin hiljuti kahte sarnast töökuulutust - sama oli ettevõte, sama oli positsioon, ainult et ühte töötajat otsiti Tallinnasse, teist Tartusse. Tallinna kuulutusel oli palganumber juures. Kommentaare pole vist vaja.

Otsisime siin just ka ise ühte inimest. Panime palganumbri juurde, et kellelgi asjatuid illusioone ei tekiks. Üle 300 kandidaadi laekus ühele kohale. Inimesi oli igasuguseid, tõepoolest täiesti seinast seina igas mõttes. Uskumatu. Nõme on see, et hetkel pole üldse kindel, kas meil seda inimest üldse vaja ongi. Üldistus: inimesed ei taha tegelikult töötada kusagil teeninduses, nad tahavad sooja kontorisse arvuti taha.

Ilmselt tuleb siinkandis elades mugavast töökohast kümne küünega kinni hoida. Mida lisaks pakutakse? Täna pakuti näiteks aktimodelli tööd foto jaoks, 45 eurtsi saaks. Mhmm, ma vist mõtlen veel...Muuseas, oma töökarjääri ma alustasin kunstikooli modellina, mitte aktina küll, toona sain umbes 190 krooni selle eest, tundus ja tundub siiani parem valik kui 45 euri palja pee eest.

Üks arulage klient tahab iga trükivea eest valurahaks 40 eurtsi saada. Mingu ta ka puu taha! Teate ka, kui paljud inimestest suudavad ühe ja sama blanketi peal omaenese nime kolm korda erinevalt kirjutada? Tee siis selgeks, on see trükiviga või loll klient. Pärast ikka lööb käsi kokku, et "mina ometi niimoodi ei kirjutanud, eks need tuhmid idaeurooplased mul selle dokumendi ikka ära solkisid!" Teisalt, preili perfektsionist minus hõõrub selgelt käsi.

6 kommentaari:

  1. Ma pean tunnistama, et mul oleks küll kommentaari vaja.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. No ilmselt seetõttu, et Tartu palk oleks Tallinna sama ametiposti palgast kena kopika madalam. Pidada levinud praktika olema organisatsioonides, millel esindused mõlemas linnas.

      Kustuta
    2. Palgataseme erinevusega on nii ja naa arvestades erinevat elukallidust eri linnades. Näiteks Canadas rakendatakse eri organisatsioonides erinevat poliitikat. Sama palganumbriga samal positsioonil töötamine Torontos või preeriaprovintsi väikelinnas tagavad väga erineva elatustaseme.

      Kustuta
    3. Tartus-Tallinnas on üürid küll samal tasemel (Tartus lööb tudengite mass üürihinnad üles) ja väljas süüa võib Tartus olla kallimgi.

      Kustuta
    4. Sekundeerin notsule. Jõulude ajal otsisime firma jõulupeoks söögikohta ja jäi ka silma, et Tallinnas saaks odavamalt. Toidukaupade hinnad peaks suurtes kettides samad olema, riidekaubad samuti.

      Kustuta
  2. Ma muidugi ei oska Eesti olude kohta kommenteerida aga kui väikefirmade puhul määrab palga suures osas turg või tutvused siis suurfirmal enamasti sisekorra reeglid ja seadused.

    VastaKustuta