reede, veebruar 21, 2020

Oo, jumal - anna mulle jõudu!

Nii karjus, käed taevapoole, alati üks mu klassivend, kui keemias kontrolltöö oli.
Ma tulin täna töölt, üleni higine, nagu oleks auku kaevanud. Esimest korda tundsin töö tegemisest eufooriat, sellist, mida väidavad end kogevat spordiharrastajad - spordiga seoses pole ma seda iialgi tundnud, aga tuleb välja, et minus on hoopis varjatud töönarkomaani alged. Muidugi, kui aastaid pole tööd teinud, siis võibki korra tore paista. Igatahes, Murphy - need kaks kandidaati, kelle me oma konkursiga lõpuks leidsime, ütlesid mõlemad meile ära ja nüüd ma siis rööprähklesin hunniku töö ja karja uute kandidaatidega. Panin lihtsalt FB gruppi kuulutuse üles, iseenesest mugav ja vahetu kanal, teisalt ei julge ma hästi FB-d avada enam, inimesi pressib ju uksest ja aknast ning mina kohusetundliku tüübina ei taha neid ootama jätta. Manjana kirjutas kunagi silmiavava postituse sellest, kuidas töötaja, kes vastab töömeilidele keset ööd, jätab ettevõttest orjapidamisasutuse mulje - mul on see häda, et ennast piitsutan ise, et no kuidas ma jätan vastamata, inimene ju ootab jne. No ja tegelikult tekib juba hasart ka, tegingi nii, et käiku läks eeltestina seesama "peitepilt Juliusega", mis siingi üleval oli ja kui peale oma paarikümmet müstilist meest (jah, ka Union Mission eksis ära, ei ole Tom ainuke andekas sõnaseadja :) lõpuks üks õige ära tabas, siis ma elasin ikka täiega kaasa. Muuseas, meditsiinikooli tudeng, seega ilmselt ka Lendaval õigus nende proviisoritega, peakski sinnapoole kiikama, lisaks filoloogidele. Tabasin end ka mõttelt, et kuna mul ees naisliinis kaks põlvkonda meedikuid, olen alati end valgeks vareseks pidanud oma verekartusega, aga nüüd sain selgeks, et mingi seos mul on ikka nendega ka - käekirjade mõistmise oskus :) Kokkuvõttes seniste tulemuste põhjal saab öelda ka seda, et mu blogi lugejad on oluliselt edumeelsem läbilõige käekirja mõistvatest inimestest kui tööotsijad keskmiselt.

Teiseks olen ma üsna magamata ka oma uue Suure Mure pärast, mille endale ise kaela kangutasin. Laste sünnipäevad, ma ei suuda, eks. Me isegi tegime võllanalja, et Mini võiks ometi mingi paaria olla, mitte tahta pidu kõigi klassiõdede, õuesõprade, trennikaaslaste ja ringisõpradega. Vähemalt Tartus on (eel)teismeliste peokohad ülimalt piiratud ja niisiis tuli mul Aasta Ema vääriline idee täita oma lapse suurim unistus. Ta on nimelt Harry Potteri hull. Me läheme nüüd Londonisse. Kahekesi. Mina korraldan ja vastutan. Ma muidugi hoiatasin Mini, et arvestagu igaks juhuks ka tänaval magamise, kerjamise ja prügikastidest toidu otsimisega, aga ta oli nõus. Suur tänu Briti blogile (mitte Briti nagu Britannia siis, kuigi siinkohal kõlab sobivalt), kes nii Londoni reisist kui Warner Bros stuudiost informatiivselt kirjutas! Äkki me saame ka kuidagi hakkama?! Ma ei ole nimelt see inimene, kes kasvas suureks mõttega, kuidas ta saab siis ise kõiki asju teha ja otsustada, ma kasvasin üles lootuses, et keegi viib kättpidi. Ma algul üritasin ka Nordland Traveliga asju ajada, aga no kui kuu aja jooksul ühelegi kirjale ei vastatud ning ka FB-s sujuvalt ignoti (näha, et "message seen", aga ei mingit reaktsiooni), siis lõpuks vihastasin ja otsustasin selle õudse organiseerimise enda siidikäppadesse võtta. Muuseas, nad küsivad reisibüroos iga transfeeri eest (see oli mu suurim hirm, et kuidas kust kuhu saada) 25 eurtsi näkku üks ots, arvutasin, et see teeks meil puhtalt 200 kahe päevaga, mis tundub tavatranspordi hindu vaadates ikka üüratu. Blogija kättemaks, rist kirja!

Mul oleks vaja vist Malluka viimast pohhuismi-raamatut lugeda, aga no raudselt ei saa, järts raamatukogus jälle pool aastat! Ma ei saa aru, mis mul viga on, et ma muretsen täiesti mõttetult mitu kuud ette asjade pärast, mis võivad äkki juhtuda?! Kõige hullem, ma klammerdusin öösel mehe külge, sest tundus nii hirmus mõte veeta paar ööd ilma temata võõras kohas! Hea asi on see, et mure uue reisi pärast viis peast mure kohe-kohe saabuva Venemaale mineku ees...

Aga paar lolli küsimust ka teile, kallid targad, kogenud ja kartmatud lugejad! Mida tähendab see, et aasta lõpuni pääseb Ühendkuningriiki ID-kaardiga, aga soovituslik on pass? Et iga viiendat passitut riiki ei lasta? Mul lapsel passi ei ole nimelt. Vee rumalam küsimus - "naised saunas rääkisid", et kui lapsel ja emal ei ole sama perenimi, siis võidakse mingit volitust küsida, isa luba ühesõnaga. On see reaalne oht?  Küll on tore puhkama sõita, jah? Õudne. P.S. Ma olen alati nõus minema, kui keegi teine kutsub, korraldab ja vastutab. Mida kaunist see minu kohta ütleb?!

P.P.S. Laps planeerib endiselt sünnipäeva, kuigi reis sai selle kompensatsiooniks välja pakutud. Lolli peaga lubasin, et no alla kümne sõbra võid koju ka kutsuda. Minu alla kümne tähendab kuut, temal kümmet ja poolt.

17 kommentaari:

  1. Jaa, mind ja mu last peedistas Eesti tolliametnik ükskord lennujaamas nii põhjalikult, et jätsin mõttes UK reisiga hüvasti. Siis tegi arvutis natuke klibadi-klõbadi ja lennukisse me saime, aga närvid olid ribadeks ja mees saatis skännitud volituse tagantjärele mu meilile.
    Malluka raamatu just raamatukogust sain 🙂. Ma sellega eriti kaugele pole jõudnud, aga arvan jätkuvalt, et pohhuism on pigem kaasasündinud omadus.

    VastaKustuta
  2. Välisministeeriumi lehel on lapsega reisimise rubriigis olemas blankett, millel siis lapse isa saab sulle reisimise loa anda. Mõistlik oleks täita ja kaasa võtta.

    VastaKustuta
  3. Aitäh info eest!

    VastaKustuta
  4. Pohhuism ja mittemuretsemine on, vist, seotud õndsa teadmatusega. Ma kunagi käisin kahekesi lapsega lennukiga Berliinis, no ta oli siis 16. Ma ei tulnud selle pealegi, et võiks probleem tekkida. Ei tekkinudki, no 16 võib Saksamaal juba lahjat alkoholi ka juua.

    VastaKustuta
  5. Ma lähen just nädala pärast Londonisse :) Eelmine kord käisin ID-kaardiga ja keegi ei kobisenud, seekord kavatsen sama teha. Mis teil seal kavas on?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Me läheme alles juunis :) Hetkel kindlasti kavas Warner Bros, aga eks ma uurin veel, kuhu tahaks ja kuhu sobiks lapsega minna. Laps tahab London Eye'd ja ma tahaks Britsh Museumi külastada.

      Kustuta
    2. Kui vaadet soovite nautida, siis nt Sky Gardenisse saab päris tasuta, aga sinna peab aja pikalt ette bronnima. Ma eelmine kord ei saanudki löögile.

      Kustuta
  6. Anonüümne1:44 PM

    Pass on reisidokument, eks UK tahab harjutada euroopa passidesse templi panemist. ID kaart on lihtsalt eestiriigi kliendikaart. Kui lapserööviga ei taha tegeleda, siis muretse ennem. :)
    Tööle tuleb võtta need kes ise tahavad, tavaliselt keda sina tahad need ei taha. :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. See viimane on täitsa tõsi, teisalt ma ei saa võtta neid, kes üldse trükkida ei mõista, nad tuleb kohe teistpidi lahti lasta.

      Kustuta
  7. Mis on saanud sellest vanast heast kombest, et laps kutsub sünnale niimitu külalist kui vanaks saab ....:)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ma isegi ei teadnud, et selline komme olemas on =)

      Kustuta
    2. Ma ka ei teadnud, aga no selle järgi ma peakski 11 kutsuma.

      Kustuta
  8. Jah,
    neid karjeid on kostunud...
    (terve kommentaarium on neid täis:)
    aga ikka üritatakse endast parim jätta.

    Loomulikult, inimloomuse kui looma...
    nii kuidas seda ka ei väldidaks, on paljunemine.
    Jumal on nii otsustanud ja meedia on selleks loodud.

    Võidelda LOODUSEGA... on NII LOOTUSETU...
    Las lapsed kasvavad selles mullas...

    VastaKustuta
  9. pass on ID-kaardist eelkõige spst parem UKsse reisimisel, et siis saab lennujaamas (UK poolel) kasutada automaatseid passikontrolliväravaid ja nende sabad on kümneid kordi lühemad kui inimkontrollija omad, kelle juurde tuleb ID-kaardiga minna. samas, alla 12-aastane laps automaatväravast ei saa ja seal inimkontrollija sabas tuleb teil seega nagunii seista.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ok, suur aitäh sulle sellegi info eest!

      Kustuta
  10. Mitu korda järgi proovitud ja üldse mitte kallis retsept on minna lapse sünnipäeva puhul kusagile Bowlingusse. Enamasti on seal pakett küll kümnele lapsele ette nähtud, aga kui on rohkem tulijaid (minu võsukesel pole), saab võtta lisaraja. Olenevalt kohast pakutakse raja ja susside kõrvale kas ainult jooke või joogid pluss suupisted.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, see on meil ka ära proovitud mitu korda, seekord seda ei tahetud kahjuks.

      Kustuta