laupäev, november 24, 2018

Kids Control teeb elu lihtsaks!?

Mini on täna pealinnas. Läksid loodushuvilistega erinevatesse loodusmuuseumidesse. Tema enda ringiõpetaja ei saanud minna ja suurem osa ringikaaslasi ka mitte, aga Mini arvas, et läheb siis lihtsalt muude ringide rahvaga, keda ta nii hästi ei tunne - on selline julge mutt, mitte mingi "kes muga vetsu kaasa tuleb?" tüüp.

Buss läks hommikul vastikult vara, ma ei viitsinud küll ennast selle pärast üles ajama hakata, aga nii 20 minutit enne bussi väljumist istus Mini ikka suures toas ja luges raamatut.
"Noh, hakka siis nüüd minema ka!?"
"Aa, nojah, et siis sinna väikse Vanemuise juurde, jah?"
"Misasja?! Vanemuise alumisse parklasse! Suure Vanemuise juurde!"
No ma ei tea, ta on sealt varemgi bussile läinud ja õhtul sai ikka räägitud ka, kuidas ja kuhu. Mingi error ilmselt, aga hea, et sellel veel sabast kinni sai.

Vaatasime siis Kids Controlist (äpp, mis näitab, kus lapse telefon parajasti asub), et läks muidugi ringiga, kuigi ka tee sai enne minekut ära räägitud, aga jõudis siiski 5 minutit enne bussi väljumist parklasse. Nojah, kahtlane oli, et ta ka 15 minutit hiljem veel samas kohas seisis . L. sms-ib: "Oled bussis ikka?" "Jah, just hakkasime sõitma!" Tore. Samas vaadates jälle äppi - buss keeras Võru tänavasse. On ta ikka õiges bussis?! L. sms-ib taas:"Mida te seal Võru tänavas teete?!" "Üks inimene jäi maha ja võeti kodunt peale!" Tüüpiline. Hea, et see meie laps ei olnud.

Nüüdseks on Mini juba viimased neli tundi äpi arvates Tallinna Raekoja platsis olnud. Ilmselt sai aku tühjaks või siis varastasid pealinna pätid telefoni ära...Siit moraal - ega see äpp elu lihtsamaks küll ei tee, ilma selleta veedaks tunde õndsas teadmatuses, praegu suudab loominguline aju igasugu põnevaid variante välja mõelda. Tänapäeva napakad lapsevanemad, kes suudavad elu lihtsamaks tegevatest lahendustest üksnes rohkem probleeme välja genereerida.

Edit: laps on seevastu mõistlik. Sai ilmselt telefoni laetud ja saatis  mulle just privaatse Instastory koos küsimusega mingi liaani kohta. Õnneks vastasin kogemata õige vastusevariandiga. Ise küll ei oskaks sellist asja teha...

1 kommentaar:

  1. Anonüümne12:50 PM

    Nagu inimestele meeldib jälitamine. APP teeb pigem elu ärevamaks.

    VastaKustuta