pühapäev, juuli 24, 2022

51-100

 Jätk eelmisele:

51. What's one thing you're certain of? 

Surm tuleb. 

52. Describe one of your colossal failures. 

Autokool 

53. What makes you cringe? 

 See, kui inimesed on uhked oma rumaluse üle.

54. What does your inner voice tell you? 

Milline neist? Neid on palju ja nad räägivad üksteisele vastu. 

55. What crime have you considered committing? 

Igasugu vihakuritegusid. Kui mul magada ei lasta, olen kõigeks valmis. Päriselt kutsusin siiski politsei ja mitte endale. 

56. What's great about your mom? 

See, et ta kunagi ei kahtle ja saab alati oma tahtmise. 

57. What’s great about your dad? 

See, et talle saab loota. 

58. Which day would you gladly re-live? 

Kõik ägedad kontserdid, reisid, puhkused, matkad, imelised õhtusöögid, kokkusaamised. 

59. What are you awesome at? 

Riimis rääkimises. Guugeldamises. Käekirjade dešifreerimises.

60. What do you want people you meet for the first time to think about you? 

Issand, kui ilus, tark, stiilne ja hea huumorimeelega inimene. 

61. When were you most afraid? 

Kõik need kohtumised kaheksajalgsetega. Enne nina karbikute oppi ka ja selle ajal. 

62. What are you terrible at but love to do anyway? 

No aga ei ole sellist asja. Ma ei usu, et kui sa päriselt milleski õudselt kehv oled, sa seda armastad, see on ikka selline "oi, ma tegelt ei oska tantsida ega laulda, aga ikka teen seda"-klišee. Kui sa midagi armastad, siis see mingil tasandil peab ikkagi edukalt välja kukkuma või vähemalt ehedalt. "Ma ei oska" on ju nii erineva kaaluga ka. Ma olin kunagi külas sõprusklassil Soomes ja sealne pere omas klaverit ja tahtis, et ma ka mängiks. Ma ütlesin, et ei oska ja nemad panid ikka vastu, et "ah, mis sa nüüd". Eks ma siis istusin klaveri taha ja lihtsalt klimberdasin neile. Ilme nende nägudel oli ikka päris hindamatu. Ilmselt nende jaoks tähendas "ei oska" midagi stiilis "ei ole just virtuoos", aga minu jaoks tähendas see "ei oska kohe mitte midagi teha sellega". Klaverimänguoskus oli neil ilmselge harituse osa, meil siin musikaalsete laste eralõbu.

63. What weapon would you carry during the Zombie Apocalypse? 

Leegiheitja, kuigi ma ilmselt ei jõuaks seda kandagi. Mürgikapsel enda jaoks oleks vist realistlikum.  

64. Which of your five senses would you keep if you could only keep one? 

Sellisel juhul võime end ära tappa. Ma olen elanud pikemat aega ilma haistmis- ja maitsmismeeleta, piisav, et teada, selline elu pole midagi väärt.  

65. What’s something you love to make? 

Kirjutada, kõndida...oh see nimekiri oleks väga pikk.

66. What do you cook better than anyone? 

Mitte midagi. 

67. What do you wish you’d invented? 

 Grunge

68. What would you like to invent? 

Iseenesest oleks ju kena leiutada midagi inimkonnale tõeliselt kasulikku, samas ilmselt kaasneks sellega minu ellu liiga palju soovimatuid muutusi, seega, vabandust, maailm, pead ise hakkama saama.  

69. Out of 100 random people, where would you rank yourself in terms of your intelligence? 

Vastame võimalikult faktipõhiselt. Keskkoolis pidime inimeseõpetuses seda, loodetavasti õiget, IQ testi tegema. Ma sain tulemuseks 126, 68% inimeste IQ jääb vahemikku 85-115. Ilmselt on mu IQ ajapikku siiski langenud, sest ma ei õpi enam aktiivselt. Ütleks siis, et veidi üle keskmise. Matemaatiline ja ruumiline IQ samas kindlasti alla keskmise.

70. Where do you want to be right now? 

Kusagil seiklemas. 

71. If you could be someone else for a day who would it be and why? 

Ma tahaks olla mõne suure rockbändi laulja, et näha, mis tunne on esineda tuhandete inimeste ees. Soovitavalt võiks mul siis lauluhääl ka olla ikka.  

72. What makes you feel powerful? 

Alkohol. Uskumatud õnnestumised. 

73. What’s the meanest thing you’ve ever said?

Niih...kõigepealt tuleb selgitada, et minu jaoks on õelad sõnad alati puhas kättemaks ja teisele haiget tegemise vahend olnud, millest ei maksa iial mingit tõde otsida, tuleb ainult sama kaalukat vastulööki planeerida. Mulle tuli üllatusena, et mõned inimesed päriselt võtsid südamesse asju, mis neile pahas tujus öeldi. Ainus kummaline jama, mille ma mittevihasena korraldanud on see, kui ma ütlesin elukaaslasele täiesti tõsisel häälel, et ma olen leidnud kellegi teise ja meie vahel on kõik läbi. Peale seda, kui ta tõsiseks jäi, ütlesin, et ah, lihtsalt nalja tegin. Miks? Ei oskagi selgitada. Või noh, äkki seal ikka oli mingi solvumine taga ja siis ma tahtsin tagasi teha, ei mäleta enam. 

74. What’s the meanest thing someone has ever said to you? 

"Sinusugune ei vääri iial emaks saamist!". Ma tean, et see oli ka vihahoos öeldud, aga lähedase inimese poolt öelduna ikkagi kuidagi üle võlli õelus. Ega ma ei nutnud küll, mõtlesin lihtsalt, et "küll ma sulle veel näitan!" Võib-olla lisasin, et aga vat sünnitan ikka, terve karja ja toon kõik sulle kasvatada!  

75. What three words would you have on your grave stone? 

Kas peab hauakivi üldse olema, kui ma tahan, et mu tuhk ilma peale laiali puistataks? Peale minu surma pole niikuinii vahet, mis must maha jääb, ma ise ei näe seda ju enam.

76. What’s your first thought when you wake up? 

Mis kell on? 

77. What’s one thing you wake up to in the middle of the night worrying about? 

Õnneks viimasel ajal enam ei ole selliseid asju, aga muidu suudan küll pool ööd mingit lolli "agakui?"-d peas põrgatada. Tähtsas Ministeeriumis töötades ja autokoolis käies tuli liigagi tihti ette.  

78. If you could tell someone something anonymously, what would it be? 

Anonüümsel ütlemisel pole mitte mingit jõudu, isegi minuna ütlemisel pole mingit jõudu seal, kus ma tõesti tahaks mingit muutust. 

79. Whom would you like to forgive and forget? 

Ma olen ammu kõik unustanud, ma ei oska viha pidada. 

80. If you could get rid of one of your responsibilities today, what would it be? 

Koristamine. 

81. What type of person angers you the most? 

Hädine, vinguv. Ennasttäis ja loll.

82. What is your greatest strength? 

Võib-olla see sama oskus unustada. 

83. What is your worst weakness? 

Mulle tundub, et iga nõrkus on millekski hea, ausalt. No nagu ahv oli tark, ei õppinud rääkima, siis ei saanud keegi teda ka tööle sundida. Ämblikuhirm, see jah segab elamist ega ole millekski hea, vastik rudiment. 

84. How do you show your love for others? 

Ripun neil küljes ja kisan: "Lahuta mu meelt! Lõbusta mind! Teeme midagi koos!" Ah, ma olen lausa hakanud mõtlema, on armastust üldse olemas? Kõiki neid asju, mida armastuseks nimetatakse, saab ka teiste sõnadega kirjeldada - kiindumus, harjumus, lugupidamine näiteks.  

85. Why are you here in this room right now? 

Tööd teen.  

86. When is a time you forgave someone or were forgiven for something? 

Unustamine on andestamine. Ma teen seda kogu aeg, see pole minu jaoks mingi otsus, ma lähen lihtsalt edasi. Oli, mis oli. Ja ma ei saa üldse aru neist, kes pikka viha peavad. Eriti minu vastu - ma olen ju nii nunnu?! 

87. What’s the biggest mistake you ever made? 

See eeldaks, et ma õudselt kahetseks mingit tehtud tegu, aga mul ei tule ette, et ma kahetseks. Jah, ma ei ole mõnede suhete hoidmisega kõige paremini hakkama saanud, aga see ei ole viga, see on lihtsalt asi, mida ma ei oska ja tuleb leppida. Mingid alustatud ja pooleli jäänud asjad, mingi õppetunni neist ju vähemalt sai.  

88. What are you hiding? 

Tatikolle kontoritooli all.  

89. What’s your unanswerable question--the question you seem to always be asking yourself? 

Kas see on see mida sa päriselt tahad? Mida sa päriselt tahad? Ma enamasti tõesti ei tea.

90. What are you ashamed of? 

No ega need tatikollid seal tooli all väga uhkeks ei tee küll...Häbi on muidu suht mõttetu - igasugu apsakaid juhtub kõigil ja oma olemuslikke asju häbeneda pole lihtsalt tervislik.

91. What is stopping you? 

Kahtlused selle üle, kas ma ikka päriselt ka tahan. 

92. What’s a secret you have? 

Võtan kõik omaks, nii on lihtsam, keegi ei saa santažeerida. 

93. How do you secretly manipulate people to get your way? 

Strateegia sõltub konkreetsest isikust. Mõnega tuleb teeselda, et sa pole üldse huvitatud, sest nad keelavad ja loobivad kaikad kodaraisse kohe, kui saavad aru, et asi on sulle ülioluline. Teistega sobib olla aus ja konkreetne, panna fakti ette. Oh, ma tegelikult jubedalt vihkan seda esimest varianti!  

94. When was the last time you apologized? 

 Mu meelest on vabandamise kontseptsioon vale. Jah, ma vabandan, kui astun varbale, kogemata müksan jms, aga ilmselt siin mõeldakse mingit tülivärki ikka. Ma jään enda juurde, et tüli käigus keevad mõlemad üle ja mida sa vabandad asja eest, mis sai niikuinii afektiseisundis öeldud-tehtud. Ma mäletan ainult ühte korda, kui ma sisuliselt vabandasin, väikelapsena, vanaema ees, sest ma sain aru, et olin tema suhtes kuidagi põhjendamatult halvasti käitunud ja teadsin, et tema on meie peres (vist ainus), kes ei usu kontseptsiooni "unustada, tähendab andestada". Vanaemale oli seda vabandust vaja. Teiste puhul, kes vabandamist on eeldanud, olen ma tajunud, et see on alanduse väljapressimine. Vähe on ju juhtumeid, kus vabandavad mõlemad pooled.

95. What is the biggest lie you tell yourself? 

Ma ei tunne ennast nii hästi, et oskaks kindlalt öelda, mida ma olen või mida ma ei ole. Ilmselt on vale endale öelda, et ma olen tugev. 

96. What’s the moment you left childhood behind? 

See hetk, kui ma sain aru, et täiskasvanu võib olla lollim kui mina. See oli vist nii teises klassis, kui õpetaja ei olnud kuulnud sõna "paavian". Mingi hetk oli siis ka, kui ma sain aru, et ma ei oska enam mängida. Teisalt, mulle ajab hirmu nahka kontseptsioon "täiskasvanu" - ma olen kogu aeg samasugune olnud, mõnes mõttes ei saa ma iial lapsepõlvest välja.  

97. What's missing from your life? 

Ori. Hunnik pappi.  Koristaja?

98. Do you believe in a higher power? 

Ei. 

99. What are you ready to let go of? 

Ma olen küljesrippuja, mul on raske millestki lahti lasta. Kapis on mul riideid, mida ma aastaid kandnud pole, aga "äkki ükskord algab aega", mõnikord meeltesegaduses on mul õnnestunud neid ka minema loopida ja ausalt, pärast ei mäleta, mis asjad need olid ja miks ma neid säilitasin. Seega igasugu saasta ikka on, aga ma ei ole valmis millestki vabatahtlikult loobuma.

100. What are you not saying right now? 

Enamikku. Kes seda lugeda jõuaks, kui ma siin heietama kukuks? Pealegi peaks ma praegu tööd tegema üldse. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar