neljapäev, juuni 06, 2019

Tabatud põgenemiskatselt

Novembris kirjutasin: Ma varem ikka suhtusin veidike kõhklevalt inimestesse, kelle kodukass kaduma oli läinud - ju siis ikka üsna lohakad inimesed, aga olen pidanud oma eelarvamusi korrigeerima.

Korrigeerime nüüd veidi veel. Naabrite laps koputas uksele, küsis, kas see koridoris kükitav kass kuulub meile. Tuli omaks tunnistada. Keegi polnud kassi puudumist märganud. Kass ei tahtnud tagasi tulla ka muidugi. Pärast tagasitoomist kaapis jälle välisukse tihendit ja lõi lärmi.
Välja sai kass ilmselt siis, kui L. läks Mikrot õuest tuppa laskma ja jättis korteriukse paokile ega kontrollinud peale seda, kas kõik, kes enne olid sees, on sees jätkuvalt. Kassil iseenesest oli vist üsna ükskõik, et uks selja taga kinni langes. Mina, rumal, veel nunnutasin, et otsa vaeseke, pidid seal üksi kükitama, pererahvast hüljatu, näljas ja paljas, mida su hing küll mõelda võis!

Huvitav, et ta jookseb alati trepist üles, mitte alla. No nagu need rumalad õudusfilmides, kes lõpuks end katuselt lõksust leiavad. Ülemisel korrusel on kellelgi viirpapagoid või kanaarilinnud, nägime ükspäev, kuidas neile toitu osteti, äkki tunneb seda? Samas, linnud ei pälvi kassilt pooltki sellist tähelepanu, kui tema silmis hunnitud olendid, looduse kroonid, ainukesed olevused, kellega ta pikki vestlusi peab - kärbsed. Hetkel on see õnneaeg, mil aknad lahti ja mõni hinnaline tiivuline ka tuppa pääseb kassile tähtsaid uudiseid tooma. Kassid olla ju mingi teooria kohaselt ufode spioonid, kes jälgivad inimeste tegevust ning seda siis oma isandatele edastavad. Kärbes seinal on samuti spioneerimise sümbol. Kokkusattumus?

Tõre põgenik peitis end seljakotti:

11 kommentaari:

  1. Minu oma hüppas 2. aknast alla kunagi. Enne seda oli paar aastat niisama harjunud aknalaual istuma (koos koertega, rivis passisid) ja vahel jalutas mööda aknalauda. Ma olin kindel, et tal on mõistust mitte hüpata aga näe. Midagi ei juhtunud õnneks, veel rohkem hakkas õue tahtma.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Eks tal võttis asja plaanimine veidi pikemalt aega ilmselt. Koertele: "Pange tähele, sõbrad, ühel päeval ma siit alla hüppan!"

      Kustuta
  2. Meie kass on eile hommikust saadik lamanud samas kohas samas positsioonis. Tark elukas - milleks palavaga rabeleda? Muidu magab ta öösel kellegi voodis, aga nüüd mitte.

    Kas teie kassid ka armastavad magada kõikide kottide peal?
    Ja kasutada jalanõusid padjaks?

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil on pikakarvaline, ta ei maga kunagi voodis, korra tuleb sügamist saama ja siis hüppab maha.
      Kõik asjad, mis pole põrand, sobivad lamamiseks. Netis oli miski video, kus keegi pani põrandale tavalised paberilehed ja paarikümne sekundiga olid need ta kasside poolt hõivatud.

      Kustuta
    2. Minu kass magab lihtsalt Mingi Asja peal. Kui on suur tühi voodi ja ma panen sinna käekoti, käteräti, mütsi või telefoni, siis ta läheb ja lamab selle eseme peal. Telefoni puhul on see üsna tüütu, sest kass on suur ja karvane ja tema alt ei paista telefon välja.

      Kustuta
    3. Absoluutselt :)
      Anna vaid pind lebamiseks. Eriti hea kui see on kott v karp :)

      Kustuta
  3. Minu elukas magas teki all aga sel oli praktiline point, koerad ei saanud kiusama tulla. Ja talvel magas ahju otsas - soe ja taas, teatav distants penidega :D Ta ronis kohutavalt palju, kukkus vetsupotti, turnis riidekapis mööda riideid, avas koerte rõõmuks külmikuukse (selili, sirgeks, käpad üle pea ja kangutama). Ma installeerisin lapselukud, et seda karja ohjes hoida.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil on ka vetsupotti kukutud. Ma ei saanud algul aru, miks kass uksele vastu ei tulnud ja üldse kuidagi omaette hoidis. Hiljem avastasin karvu täis poti, ehk oli piinlik.
      See külmkapitrikk on küll lausa uskumatu!

      Kustuta
    2. Mina olen kõigest kartnud, et kass kukub vetsupotti: siis, kui ta oli haige ja otsustas põdemise ajaks valida magamiskohaks pesumasina pealse kitsukese vahe vannitoa seinakapi all. Sellise uru moodi koha. Kuna ta oli haige, siis ta ukerdas sinna ja sealt maha suure vaevaga ja ma muutusin ekstra hoolikaks vetsupoti kaane kinnipanijaks, et ukerdaja sinna sisse ei libiseks.

      Kustuta
  4. Seton-Thompsoni loomalugudes oli mingi teema sellega, et kass, rott ja koer jooksevad põgenedes vertikaalsihis erinevates suundades. Aga ma ei mäleta, kas oligi nii, et kass jookseb üles, rott alla ja koer otse, või oli siiski pigem vastupidi.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Koer äkki poeb pigem kuskile alla. Kass jookseb üles, seda ma usuks. Mul olid koerad ùhe lähetuse ajal hoidja juures ning äike tuli. Unustasin hoiatada, et vanur kardab pauku. Nad olid õues aias pissil kui kärgatas ning pugesid mõlemad lauahunniku alla peitu. Ja välja ei tule! Hoidja pidi tööle minema, kiire juba ning koeri kätte ei saa. Olid valmis mehega lauakoormat ümber laduma aga see tegi ka kola, mispeale vanur otsustas välja tulla. Teine tegi kõike seda, mis vanur ees :)
      Nii et šotikad poevad. Voodi alla, vannituppa, lauavirna alla :) Rottidega kogemusi pole.

      Kustuta