teisipäev, detsember 14, 2021

Aastal 2021 kuulatud lugudest parimad, vol 2

Jätkame kauni ja mitte nii kauni, aga see-eest imelise muusika tutvustamist, taaskord, numbritel lugude ees tähtsust ei ole.

1. Vanainimesteansamblil Helloween tuli sel aastal ka järjekordne album välja. Selle pealt hakkas mulle kõrva üks kena ood sõnumiga: "Ei me veel surema hakka!". Ikka reipalt edasi! Hea tuju hümn ja üldse mitte irooniliselt.

2. Selleaastane "suur vastasseis" rockimaailmas algas sellega, et poppunkar Machine Gun Kelly avaldas arvamust, et "vähemalt pole ta 50-aastane, kes mask peas laval ringi tatsab", mille peale siis Slipknoti Corey Taylor kangesti solvus ning MGK vilistati paljudel festivalidel vihaste Slipknoti fännide poolt välja. Johhaidii. Mu meelest võiks Tayloril ikka rohkem aru peas olla, kui mingi tema jaoks kergekaallase kommentaarile üldse vastata - absoluutselt erineva klassi mehed ju. Mulle meeldivad mõlemad. MGK singel koos Kellin Quinniga, keda ma algul naisvokalistiks pidasin, oli mu üks sel aastal enim kummitanud lugusid. Oo, esimest korda nägin videot praegu, see on täiega nunnu! Kellele ei meeldi, see on küll politsei :) Thank you for bringing this genre of music back! öeldakse kommentaarides, nõustun täiega, mis sest, et 99% pungifoorumi rahvast öögib nurgas ja karjub, et see pole ÕIGE punk.

3. Oh, räppi ei olegi sel aastal veel tabelisse pannud. Kaugelt kõige populaarsem žanr ju hetkel maailmas. Noh, ütleme, et minu jaoks üksikuid lugusid on, aga väga ma sellest "ma olen rikkam kui sina" sisuga mõttetust üksteise üle trumpamisest aru ei saa. Et kõige kõvem naiste vabastamine on see, kui Megan Thee Stallion räpib mida ja kuhu talle saada meeldib? Mmmkey. Aga kui juba siis juba, järgmine lugu Bialt koos Nicky Minaj'ga on täpselt sellesse teemasse - "Whole lotta money". Kuulata aknad all, bass põhjas, näts suus, võimalikult loll nägu ees. Vahel tuleb tahtmine sellekski. 

4. Vanainimeste juurde tagasi. Billy Idol tegi eelmisel aastal toreda koostöö Miley Cyrusega, sel aastal andis ta selle tuules uute lugudega EP "Roadside" välja. Muidu on selline suvaline vanurivärk, aga üks lugu on väga hea. On ju ilus?!

5. Dana Dentata on noor ja kuri. Selliseid kurje neide on viimasel ajal hordides juurde siginenud, aga paljud neist teevad juba liiga imelikku muusikat, mis on osaliselt kuulamatuks muutunud. Dana enamik lugusid kalduvad minu jaoks ka juba sinna kanti, kus asi liiga eklektiliseks läheb. See lugu on see eest hea poweriga, meeldejääv ja kaasakiskuv.

6. Põhimõtteliselt võiks Dana kohta käiva teksti ka Troi Ironsi juurde kopeerida. Tema iseenesest eriti kuri polegi, see allolev lugu on lihtsalt ilus. Ilus lugu, mis hullult kummitama jääb.

7. Lähme naistega ka edasi, Halsey on eelmistest juba mõnevõrra kuulsam. Sellel aastal ilmunud plaadil on paar päris head lugu, kuigi Halsey loominguga on mul ka nii, et osad asjad on väga head, aga enamik paneb õlgu kehitama. Allpool tuleva loo produtseeris muuseas Trent Reznor NIN-ist. 


8. Ray Wilson on üks mu lemmiklauljaid. Kunagise ühe plaadi ime Stiltskini vokalist. Kui see nimi kohe midagi ei ütle, siis otsige üles nende lugu "Inside", kindlasti teate. Ray Wilson asendas ka Phil Collinsit Genesises ja tegi nendega plaadi "Calling All Stations", mille tuuri raames nad ka Eestis käisid ja mina neid nägin. Selle plaadi tuntuim lugu oli "Congo". Üle pika aja andis Ray sel aastal välja sooloplaadi "The Weight of Man", mille peal kaks super lugu - "You Could Have Been Someone" ja allolev. Jälle väga ilus muusika. Et noh, ei kuula ma siin üldse ainult kurje ja koledaid asju.

9. Jee, Eminem elab. Ehk taas üks blondeeritud räppar, kes näeb välja nagu MGK ja on vahelduseks rockiloo teinud. Tüübi ülejäänud muusikat ma väga ei hinda, aga see lugu on koledasti kaasakiskuv ja jääb kummitama. Nunnu, noh. Poppunk for life! Kusjuures, nali naljaks, aga vähemalt laulab noormees aktuaalsetel teemadel, mitte mingi "miks jätsid mind, ma ju armastasin sind!"

10. Selle aasta üks vaieldamatult kaasakiskuvamaid lugusid üldse! Lisaks imeliselt morbiidse sõnumiga, mis sobib pea igasse mu päeva vähemalt hetkeks. "Hissand, surra tahaks!" ja seejärel täiskäigul edasi. Kogu PRONOUNi viimane LP "OMG I MADE IT" on imeline tegelikult. Selline vabastav emo värk, et kõik on pekkis, aga ei tasu pead norgu lasta. 

Kuidagi juhtus nüüd, et see osa algas ja lõppes mittesuremise deklaratsioonidega :) Huvitav, mida kolmas toob, ma ei tea veel isegi.

Ülejäänud osad siin ja seal.







3 kommentaari:

  1. Palavad tänud enneolematult toredate linkide eest. Uurimist jätkub kauemaks!
    Ma olen heas mõttes šokeeritud sellest, keegi Eestis teab, mis on nt Lamb Of God. Fb gruppides mingid kõvameeste pundid vahest arutlevad elu, muusika ja pillikola yle, aga eided hoidku eemale, nah. Nojah siis ä.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh! Mul ses mõttes sama kogemus, et olen mõnes kurjema muusika grupis küll vaatlejana kohal, aga mõtteid vahetama sealne vestlus ei kutsu küll. Enamasti pudelist julgustust saanud onud jagavad oma noorpõlve lemmikuid ja ohivad, kuidas tänapäeval ei tehta enam üldse normaalset muusikat...

      Kustuta
    2. P.s. olen mettalikuulajast hobimoosekant, maakas, kes teeb puud endale ise ja sõidab kõigega, mis liigub, aga kahjuks valest soost - meiekandis peab naine kogukonda sulandumiseks vagur kena majateenija olema. Ma ei ole. Mõnikord on yksildasevõitu olla, aga see on seda väärt ja mitte teisiti.

      Kustuta