teisipäev, detsember 20, 2022

Aasta 2022 parimad lood, mitte plaadid. vol 2

 Esimese osa leiab siit

1. Måneskin - Supermodel

Rock. Ainuke mulle meeldiv lugu siiani sellelt Eurovisiooni võitnud bändilt. Ei ole isegi itaalia keeles, aga sõnadest midagi aru ei saa. 

2. Tove Lo - No One Dies From Love

Pop. Uskumatult kaasahaarav poplugu. Ideaalne poplugu peab kindlasti olema kurb! Meenutab natuke Robyni parimaid aegu. 

3. Calvin Harris - New Money ft 21 Savage

Pop. Selline laisk hüpnotiseeriv suvebeat. Huvitav, et need kaks meest üldse omavahel nii hästi kokku sobivad, eriti kuna mõlemad on säilitanud oma äratuntava stiili. 


 4. Bedwetters - Miss Hurricane Ft. YASMYN

Pop-punk. Super tagasituleku lugu Bedwettersilt. Kui sulle meeldis nende Eesti Laulu lugu, siis mu meelest see on veel etem. Video on ka taas tasemel. Kuulata kõlarid põhjas.


 5. Abbath - Dream Cull

Black metal. Ma kahtlustan, et avastasin Abbathi algul mingist tema naljavideost. Või siis sellelt kontsertsalvestuselt, kus ta on liiga täis, et esineda. Kõige nunnum Norra blackmetalimees. Tema muusika on mu meelest aasta-aastalt kuulatavamaks muutunud ja erinevalt enamikust selle stiili esindajatest on ta laulu sõnadest aru saada. Viimane album Dread Reaver oleks peaaegu plaatide top20 pääsenud, aga seal läks ilgeks rebimiseks lõpus ja otsustasin ühe plaadi headest lugudest (Azid Haze, Scarred Core, Myrmidon, Dread Reaver on teised) hoopis siia panna. Tõesti meenutab veidi Lemmyt nagu kommentaarides mainitakse. 

6. Blackbear  - Dead Inside

Pop(punk). Tõeline kõrvauss. Hoiatan, et refrään jääb terveks päevaks kummitama, aga kuna sõnum sobib, siis on ok, saabki rõõmsal häälel leelotada, kuidas tegelt seest surnd oled. Seest surnd on hästi popp olla nimelt. Lihtsalt selline üdini rõõmus ja positiivne lugu. 

7. The Smashing Pumpkins - Beguiled

Rock. Sellega on nüüd selline kurb lugu, et Vapustavalt Kaunid (mitte plahvatavad, nagu Billy ise on öelnud bändi nime seletuseks) Kõrvitsad on mu ammune suur lemmik ja kui see lugu uue albumi esiksinglina välja tuli, siis ma juba ette rõõmustasin, kuidas nad on tagasi juurte juures, nii ägedad riff jne. Ja siis tuli album ise välja, kus seda lugu isegi mitte peal ei olnud ja ülejäänu on ka kõik mingi uimerdamine. Aga mis seal's ikka, vähemalt selle loo saime!

8. Baby Queen  - Lazy

Pop. Baby Queen teeb hümne, see siin on minust. Polegi midagi muud öelda.

9. White Lies - Trouble In America

Indie rock, postpunk. Ma ei tea, kuidas ma selle bändi alles sel aastal avastasin. Bänd, millel on igal plaadil super lugusid, kuigi kogu kompott päris minu maitse pole. Sellel aastal ilmunud plaadil on ka päris mitu imelist lugu (Am I Really Going To Die, I Don't Want To Go To Mars), aga siis see, plaadi kõige parem lugu on pandud bonus trackiks! Ise tunnistavad ka, et seda oli kõige raskem välja jätta. See on selline lugu, et kui auto seisma jääb, siis sa kuulad loo enne lõpuni, kui autost välja astud. Kummitama jääb ka. Videos silmasin paari rõvedat kohta muidu. Ega te ometi arvanud, et ma viitsin need videod, mida ma siia panen, kogu pikkuses läbi vaadata?

10. Iggy Pop - Frenzy

Punk. Viimastel aastatel on Iggy pigem viisakaid vanainimesealbumeid välja andnud, see uus, mis järgmisel aastal ilmub ja mille avapauk "Frenzy" on, paistab teistsugune. Ka teine ilmunud lugu sellelt, "Strung Out Johnny" on kiire andmine. Korralik vana kooli punk. 











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar