esmaspäev, jaanuar 22, 2024

Elisa raamatuäpi absoluutselt tülgastav reklaam

Hiljuti oli Kristallkuuli juures e-raamatutest juttu just. Ja täna lendab mulle laivi selle sama palju kiidetud Elisa äpi reklaam - nüüd saadaval ka audioraamatud, millest mitmeid loevad ette autorid ise! Üks nendest keegi Margus Vaher, kelle sügavamõttelisest teosest on ka lausekatkend ära toodud, mis muuhulgas sisaldab sellist pärlit nagu "maailm on täis õnnelike inimesi, kes pole oma potensiaalist teadlikud" (vms, lause mõte võis muusugune olla, aga konkreetsete vigaste sõnade kirjapilt on absoluutselt muutmata). Kuidas on suudetud üles leida just see üks raamat ja see üks lause ning reklaami torgata? Mitte kellelgi pole silmi peas? Mitte kedagi ei koti? Mitte keegi ei saa aru, mis mul viga on?

Ah, ei, üleüldse tundub see äppide teema mulle õudne. Kuulata raamatut koristamise ajal nagu ühes selle sama äpi varasemas reklaamis demonstreeriti? Kas see pole samasugune pühaduseteotus nagu peldikus lugemine? Mul on muuseas sageli raamat käekotis, mitte mingi tellis muidugi, aga ei kurda, et üle jõu käiks. Pidev raamatukogus käimine on pigem harjumuse asi, ma käin umbes korra nädalas ja seetõttu tähtajad mind ei rõhu ka. Poes ju käid ka vähemalt korra nädalas ikka? Mul jääb raamatukogu normaalselt trajektoorile niikuinii. 

Ma arvan, et asi on lihtsalt selles labases tões - mulle meeldib asju tasuta saada! Jajah, mina maksumaksjana jne, aga ikkagi. 

P.S. "Oleks kõik nagu mina, oleks kapitalismiga ammu kööga!" - tõdesin, avastades, et mu juulis kümneka eest ostetud kõneaeg pole jaanuariks veel otsa saanud, aga juba nad nõuavad, et ma juurde paneks, sest muidu ei lasta mul välja helistada. Ptüi, saadanad! Nagu mul oleks, kellele helistada!

3 kommentaari:

  1. Miskipärast ma usun, et antud raamatus on lisaks sellele ühele lõigule veel palju sarnaseid lõike... Miks reklaamitakse äppi sellise raamatuga? Ega äpp pole süüdi, kui inimesed virtsa lugeda armastavad :D Kui see raamat reklaami juba jõudis, siis ilmselt oma ülima populaarsuse tõttu. Kirjavea mitte märkamisele vabandust ei ole. See paraku näitab....taset. Nii juhtub, kui reklaam tehakse ise, mitte ei tellita agentuurist.

    Raamatute kuulamist ei ole ma ka kunagi proovinud, aga jällegi ma ei tormaks risti lööma. Mõnel inimesel on näiteks silmanägemisega probleeme, aga kuulamine võimaldab ka temal raamatutest osa saada. Ja lõpuks, kui ainult tänu kuulamise võimalusele jõuab raamat ka matsideni, kes muul juhul üldse kunagi midagi ei "loeks", siis mis selleski halba on.

    VastaKustuta
  2. Elisa jamast pole veel bloginud, ainus kuid samas sügavalt ebameeldiv kogemus selle firmaga tegeleda.

    VastaKustuta
  3. Elisa Raamatu äppi ma kasutasin aastaid ja maksin ja olin rahul. Aga siis nad tegid mingi uuenduse ja asi ei töötanud enam nagu varem. Nüüd kasutan Mirko äppi. Tasuta. Ja raamatuvalik suht sama hea. Audioraamatud ja podcastid väga ei köida. Arne Üksküla loetud "Rehepapp" on ülima audioraamatu etalon mulle ja kuna sama taset mujal väga kohanud pole siis jään lugemise juurde.

    VastaKustuta