laupäev, jaanuar 19, 2019

10 aastat tagasi

Mul on õudne kiusatus Photoshoppida endast üks hästi kole, loppis ja krimpsus pilt ning see siis võrdluses kümne aasta tagusega sotsiaalmeediasse üles panna, juurde tekst hea veini vananemisest ning vaadata, mis juhtub, sest noh, ma olen aru saanud, et neid pilte ju selleks üles pannakse, et teised saaks sulle komplimente teha, kuidas sa üldse pole vananenud või oled ajas ainult paremaks läinud. Aga ma vist ei viitsi nii palju vaeva näha.

Tõsiselt rääkides siis on see väljakutse minu puhul veidi kehvale ajale sattunud, nimelt olin ma kümme aastat tagasi viimaseid kuid rase. Ma saan aru, et tänapäeval on see just aeg, mil kuhugi fotostuudiosse pilte tegema minnakse (meenub, et mul emal pöördusid silmad pahupidi, kui keegi tahtis pildistamiseks gloobust laenata ja ta aru sai, misjaoks - tänapäeva noored on ikka absoluutselt peast soodad!), aga ma ei mäleta, et kümme aastat tagasi säärast trendi oleks olnud. Sellega seoses avastasin, et mul ei ole kummastki rasedusest ühtki nö kõhupilti, sest ekstra me neid ei teinud (mitte, et oleks häbenenud, lihtsalt ei tulnud pähe) ja suure kõhu aeg langes mul mõlemal korral sügavale talvele ja talvel on üldse vähem pildistamist ning riiete alt poleks midagi paista ka. Siiski, leidsin terve rodu pilte, mis tehtud aastavahetusel 2008/2009, mis on mul siiamaani meeles, need pildid olid mul omal ajal Orkutis ka ja mitte keegi ei avastanud, et ma rase võiks olla...Tantsisime öö otsa Stiltskini järgi, muuseas hiljuti kohutava peavaluga, kui iga piuks peakolust läbi lõikas, panin katsetuseks selle plaadi peaaegu maksimumi peale üürgama (Beavis Buttheadile: mõnikord, kui mul pea kõvasti valutab, siis ma virutan endale vastu pead, Butthead vastu - ja aitab või? Beavis - ei, kõvemini hakkab valutama) - ja peavalu läks ära! Rase tantsimas:

Ja täpselt 10 aastat hiljem, aastavahetus 2018/2019 (see taustal sinises tuli kõhust välja ja on ilmselt rohkem muutunud kui mina, ta saaks panna ultrahelipildi ja praeguse kõrvuti):

Muuseas, pildistavad telefonid olid toona juba täiesti olemas, mul fotosüüdistus lausa aastast 2005 ja ka 2010 oli mul veel see sama telefon, sest sellest on postituski siin blogis. Pilte sai Rate´i panna muidugi läbi kaabli.
Aga, et blogijad on oma vanu postitusi üles otsinud, siis lisan enda poolt ka 12.01.2009:

Huh, ma olen nüüd puhkusel, tegelikult juba aasta algusest, aga noh nagu puhkusel ikka, on pidevalt kiire. Mitte et ma mööda Beebimaailmu ja muud sellist tuiskaks. Hunnik riideid on ainult olemas, enamus sellest teiste pärand. Ükspäev sattusin mingisse poodi, mis pealtnäha paistis uute asjade pood aga lähedalt vaadates ilmnes, et ilmselt on enamik asju siiski nii umbes korra kantud - aga no kamoon - H&M, Marks & Spencer! Mida üks tartlane veel tahab. Eriti kui keskmine hind asjadel oli 20.- Ostsin siis 150.- terve garderoobi ulatuses roosasid hilpe kokku. Ja kui juhtub nüüd see ebaselge 5% olema, siis tuleb ilmselt Angela Aak. Ahjaa Kaupsis on hetkel see "ülinummi" roosa kuni kahekuusele mõeldud karvane mantlike 699.- pealt 499.- peale hinnatud ;)
Üldiselt elame siin nö viimsepäeva ootuses - tormame mööda meelelahutusasutusi, õgime sushit ("issand jumal, toorest kala sööd vä? sellest võib ju listeeria bakteri saada!" jah, nagu ka sinihallitusjuustust, kassi paitamisest jne 1 juhul tuhandest), vahime ööd otsa üleval jne. Ei, ma ei räägi endast mitmuses. Laupäevase pungiürituse suhtes muutsin küll meelt, sest mind ähvardati sellega, et varsti olen nagu need kahepäevase titega mööda säästupäevi tormavad emad...Kuigi tänapäeval on ju trendikas sünnitada Marilyn Mansoni kontserdil ja pensioniameti sabas.
Aastavahetus tuli ka väga lõbusalt, mitte süldilauas ila suunurgast tilkumas, kell 10.30 tukastades (kellelgi Perekoolis tuli niimoodi). Kelgutasin ("kle, sa võiksid minna demonstratiivselt kuhugi reisibüroosse ja küsida uuemate suusareiside kohta!") ja mängisin õhukitarri koos väga ebakainete inimestega. 



See on mu enam-vähem ainuke rasedapostitus vist ka. Lahedad kroonihinnad ja tore vihje sellele, et ma neli aastat hiljem justnimelt hallitusjuustust listeeria saangi, pungiüritus lõpetas vist kah võlgades nagu praegu kodulehelt aimu võib saada...MM-i kontserdil ja pensioniameti sabas tol ajal tõepoolest ka sünnitati, praeguseks on trendiks saanud põllul sünnitamine. Karvast mantlikest ma siiski ei ostnud ja Angela Aaki ka ei tulnud.

Selline helge nostalgia siis.

6 kommentaari:

  1. Mul on suht sarnane (pool)mantel =) Aga mõtlen, et peab vist uue (kaltsukauue) ostma, sest kutsikas on sealt nii palju niite välja tõmmanud, et näeb natu peetud välja (eriti parem varrukas).

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu mantli häda on see, et ta on liiga õhuke talvemantliks. Varem ma ikka hambad ristis kandsin, kuni lõpuks alla andsin ja koleda musta sulejope soetasin. Tulemus oli see, et enam ei olnudki iga kuu haige...Aga vana-aasta õhtul kõlbas kanda, sest oli vist 0 kraadine ilm.

      Kustuta
  2. "Pildistavad fotokad". :D As opposed to neile mittepildistavatele fotokatele, millega ainult rääkida annab, ma eeldan.

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Heh, ma ei pannud üldse tähele seda :)

      Kustuta
  3. Aga pean ütlema, et olen väga pettunud, sest sinu aegade hämaruse blogi ei pakkunud sugugi sellist irvitamisrõõmu, nagu näiteks Mallu oma. Ei midagi kellegi täiega laavimisest vms. :D

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Ilmselt vanuse viga, õnneks sel ajal kui ma kedagi täiega laavisin ei olnud blogimine veel popp.

      Kustuta