esmaspäev, detsember 11, 2023

Lard

Naljakad kokkusattumised vahel. L. siin mingi aeg tagasi hakkas kasutama ingliskeelset sõna "lard", mis siis seapekki/rasva tähistab, kuna Mikrol on tekkinud kahtlus, et kõik toidus paistvad valged asjad on kas toores sibul või siis pekk. "Mis täna süüa on?"  - "Lard - lard sibulatega...ja silmud!" Silme nägi vaene laps järvemuuseumis ning need jätsid talle kustumatu mulje.

Midagi mul kuskil ajusopis liigutas selle lardi-värgi peale - oota, kas mingi bänd ei kandnud seda sama nime?! Avasin interneti ja otse loomulikult on see bänd ja veel milline bänd - koostööprojekt, kus tegevateks Ministry ninamees Al Jurgenson ja Dead Kennedyse Jello Biafra - kaks minu lemmikmeest muusikas üldse! Kuidas ma selle bändi ära unustanud olin? Ilmselgelt ma ikkagi teadsin neist kunagi. 

 

 

Nagu näete, on Lardi ühe plaadi kaanel sobivalt ka üks silmulaadne elukas..

Ministry ja Dead Kennedys on mulle alati sobinud nende kompromissitu ühiskonnakriitilisuse poolest. Nad on nii vihased vennad, et ei karda absoluutselt sealjuures naeruväärsetena paista. Eesliinimehed. Jurgenson isegi mainis, et ta üritab veel enne seda, kui Trump ta kinni laseb panna, võimalikult palju mussi valmis teha. Mulle meeldib mõelda, et nad on siirad. Jello Biafra oli suureks eeskujuks Villu Tammele, kes omal ajal Jello hullumeelset tämbrit isegi järele ahvida püüdis (üsna edukalt mu meelest). Jello esinejanimi tuleneb muuseas sellest, vähemalt minu jaoks üsna vähetuntud episoodist Aafrika ajaloos, millest ma lugesin hiljem sellest, väga heast raamatust. 

Igal juhul on mul siiralt hea meel, et ma selle bändi (taas)avastasin. 

Ühestki nende loost ametlikku videot pole, kuigi "Forkboy" oli Natural Born Killersi soundtrackil omal ajal, aga kuna ma tahan ikka videokunsti ka näidata, siis siia üks hilisem samade meeste koostöölugu, mis küll Lardi nime enam ei kanna, aga vaimu küll:

Lardiga veel see nali ka, et mõni aeg tagasi vaatan ületöötanud peaga mingit nime töö juures  - no ei ole võimalik, et inimesed on tütrele Lard eesnimeks valinud! Kuna inimesi on igasuguseid, siis guugeldan, kas esineb selliseid neiusid, aga ei, ainult võdisev pekk ilmub ekraanile. Mõni hetk hiljem saan aru, et viimane täht nimes on siiski a, lihtsalt pika sabaga....



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar