pühapäev, detsember 10, 2023

Varajased jõulud

Täna juhtus naljakas lugu. L. otsustas, et tema on nüüd piisavalt terve väikseks metsamatkaks ning läks autot puhastama. Ma veel kobistasin toas ennast riide panna, kui Mikro järsku hüüab: "Issi räägib õues ühe võõra naisega!" Ma olen nimelt lapsed välja koolitanud, et nad sellistest kõrvalekalletest teada annaksid. Nali, igaks juhuks lisan. "Raudselt on naine paljas ka?" vastan miskipärast Mikrole. "Jaa! Tal ei ole jopet ega midagi!" Ehmatan selle peale päriselt ära ja piilun aknast välja, naisel riided ikka on seljas, lihtsalt mitte ilmakohased.

Mõne minuti pärast ilmub L. tuppa kaks suurt, ikka väga suurt IKEA kotti käes ja hõikab, et jõuluvana tuli sel aastal varakult. Selgus, et naine oli meie naaber (ausalt, ma esimest korda nägin sellist inimest!), belglanna, kes üürikorteri üles ütles ja tagasi kodumaale pöördus ning kellel oli hulk asju üle, millest vabanemiseks ta oleks muidu pidanud mingeid keerukamaid mooduseid kasutama. Aga kuna L. oli parasjagu õigel ajal õiges kohas, siis küsis ta, kas võib natuke oma asju meile jätta. L. oli küsinud, et mida siis - no natuke riisi, maitseaineid - sellist kraami, palju ei ole. Igatahes on meil nüüd mitme aasta varu väga peeneid maitseaineid (kurkum näiteks), igasugu Aasia köögi kastmeid (kalakaste - L. väidab, et tema ei julge seda küll lahti teha, austrikaste), igasugu peeneid äädikaid ja õlisid, riisi, seesamiseemneid ja neist tehtud õli. No ühesõnaga ilmselt oli tegemist Aasia köögi fänniga (või siis just mitte, kui tal ainult need üle jäid). Muid asju oli ka alates mingitest Kanada päritolu külmetusrohtudest, mida Eestis ei müüda kuni käsitöö kohvini. Päris Jaapani päritolu wasabipasta oli ka.

Igatahes on põnev näha, milliseid asju teised inimesed kodus kasutavad, enamik olid selliseid tooted, mida mina iial poest kaasa krabada ei taipaks, sest ma lihtsalt ei kujuta ette, millistes toitudes neid asju kasutada. 

Iseenesest mulle meeldib selline suhtumine - mõni "viisakam" inimene viskaks ilmselt kogu krempli tuimalt prügikasti ja asi ants.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar